OSUĐEN ČLAN PINK PANTERA: Inženjer Nemanja V. pljačkao zlatare jer mu je plata bila mala!
Foto: Austrijska Policija

Dobio sedam godina zatvora

OSUĐEN ČLAN PINK PANTERA: Inženjer Nemanja V. pljačkao zlatare jer mu je plata bila mala!

Austrija -
Užičanin Nemanja V (26) po zanimanju inženjer građevine, priključio se bandi "Pink Panter" u Beču 2011. godine i učestvovao u više pljački

BEČ - Nemanju V. (26) iz Užica Krivični sud u Beču osudio je na na sedam godina zatvora zbog učešća u pljački dve bečke zlatare. Tokom pljačke članovi bande "Pink Panter" kojoj je pripadao i Nemanja V. ukrali su nakit i satove u vrednosti od 125.700 evra.

Kako piše portal oe24, Nemanja V., koji je po zanimanju diplomirani inženjer građevine, priključio se bandi "Pink Panter" 2011. godine, jer mu njegova mesečna plata od 1.400 evra nije bila dovoljna za životne prohteve. On je sa još dvojicom prijatelja stigao u Beč 28. avgusta 2011. godine gde su ih sačekala trojici iskusnih pripadnika ove bande.

Tri dana kasnije, 1. septembra, Nemanja V. i njegova dva pomagača ukradenim motorom su se parkirali u blizini zlatare, u ulici Hernalzer Hauptštrase (Hernalser Hauptstraße). Dvojica pljačkaša su vlasnika udarili lažnim pištolja po glavi i primorali da legne na pod, a za to vreme je treći pljačkaš pokupio sav nakit i satove iz vitrina i stavio ih u svoju torbu.

Međutim nisu znali da je u sporednoj prostoriji zlatare bio radnik koji je čuo šefovo zapomaganje i priskočio u pomoć. Pljačkaši su se dali u beg. Nemanja V. i još jedan pljačkaš su pobegli motorom, a treći je otrčao niz ulicu. Za njim se u poteru dao radnik zlatare, zbog čega je lopov bacio tešku torbu s plenom i pobegao taksijem. U džepovima je ipak uspeo da odnese nakit vredan 30.600 evra.

Nekoliko dana kasnije, tačnije 7. septembra, ova banda je ponovo napala jednu zlataru. Masirana četvorka, među kojima je bio i Nemanja V. su upala je u objekat koji se nalazi na trgu Julius-Tandler u devetoj bečkoj opštini. Pljačkaši su uz prijetnju lažnim pištoljima savladali zaposlene, sekirom razbili stakla na vitrina i ukrali skupocene satovu od 95.100 evra. Pljačka je izvedena za samo 45 sekundi. Iste večeri Nemanja V. je pobegao nazad u Srbiju.

Sa još nekoliko članova "Pink Panter" bande Nemanja je uhapšen 2012. godine posle jedne pljačke u Beču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track