PAO PORED PLENA: Lovac mogao da pogine zbog mrtve divokoze!
Foto: Naturephoto-cz.com

Jedva ostao živ

PAO PORED PLENA: Lovac mogao da pogine zbog mrtve divokoze!

Austrija -
Muškarac (51) je pokušao da se spusti do divokoze koju je pre toga ubio, ali se okliznuo i sleteo 50 metara niz liticu. Zaustavio se na par santimetara od mrtve životinje

ŠTROBL - Lovac (51) pukom je srećom preživeo pad sa 50 metara visine.

Muškarac je pokušao da se spusti strmom liticom da bi došao do divokoze koju je neposredno pre toga ubio, ali se okliznuo i sleteo niz liticu. Lovac je tom prilikom zadobio teške povrede.

Srećom pedesetjednogodišnji čovek je u subotu popodne krenuo sa kolegom lovcem (33) u lov u salcburšku pokrajinu Flahgau. Kada je ugledao divokozu 51-godišnjak je naciljao i opalio, a teško ranjena životinja je u pokušaju da pobegne pala sa litice na kojoj se nalazila.

Kako nije želeo da ostavi vredan plen muškarac je sa kolegom pokušao da se spusti strmom liticom, a onda se okliznuo i survao se 50 metara niže. Ironijom teško povređeni lovac je ostao da leži svega nekoliko santimetara od ubijene životinje.

Njegov kolega je smesta alarmirao spasioce, policiju i Hitnu pomoć. Spasilački helikopter za nekoliko minuta stigao je na mesto nesreće, a povređeni muškarac je uz pomoć sajle izvučen iz provalije. Lekari su mu na licu mesta pružili prvu pomoć, a zatim je prevezen u najbližu bolnicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track