AUSTRIJANCI VOLE SRPSKE SLAVE: Gudenus kod Dobrilovića za Đurđevdan!

Tradicija

AUSTRIJANCI VOLE SRPSKE SLAVE: Gudenus kod Dobrilovića za Đurđevdan!

Austrija -
Krsna slava je meni i mojoj porodici jako dragocena i važna, a moje stranačke kolege su to prepoznale. Oduševe se kada vide da je kuća puna i uživaju u srpskim običajima, kaže Dobrilović za Kurir

BEČ - Konstantin Dobrilović, predsednik austrijske Hrišćansko-slobodarske platforme (CFP), proslavio je svoju krsnu slavu Đurđevdan sa porodicom i prijateljima u Beču. Među gostima su svake godine i njegove stranačke kolege, uključujući veoma često i lidera Slobodarske partije Austrije (FPÖ) Hajnca Kristijana Štrahea (Heinz Christian Strache).

Po tradiciji, najredovniji od kolega je Johan Gudenus (Johann Gudenus), šef poslaničkog kluba FPÖ u Skupštini Grada Beča.

"Krsna slava je meni i mojoj porodici jako dragocena i važna, a moje stranačke kolege su to prepoznale. Oduševe se kada vide da je puna kuća i uživaju u srpskim običajima", kaže Dobrilović za Kurir.

Johahn Gudenus kroz osmeh kaže da se odlično navikao na srpski običaj da se na slavu samo prvi put dolazi na poziv, a posle se to podrazumeva.

"Svake godine dolazim kod Konstantina i poštujem srpsku tradiciju, a pošto sam u Redu Vitezova svetog Đorđa ova slava mi je još draža", kaže Gudenus za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track