PESMA EVROVIZIJE: Srbija u prvoj polufinalnoj večeri 19. maja!
Foto: Esc-plus.com

Žreb odlučio

PESMA EVROVIZIJE: Srbija u prvoj polufinalnoj večeri 19. maja!

Austrija -
U prvom polufinalu nastupaće pevači iz Jermenije, Belgije, Estonije, Finske, Grčke, Makedonije, Moldavije, Holandije, Albanije, Danske, Gruzije, Rumunije, Rusije, Srbije, Mađarske i Belorusije

BEČ - Srbija će nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije, odlučeno je žrebom kojim su otpočele pripreme za 60-ti Evrosong, koji će u maju biti održan u Beču.

Žrebom je određeno kada će koja od 33 zemalja nastupiti u polufinalnom takmičenju, koje će, kao i glavno veče, biti održano u najvećoj bečkoj dvorani "Štathale“.

Redni broj, pod kojim će zemlje izlaziti na scenu, biće određen tek u martu, jer se određuje nakon što su svi učesnici nominovali svoje pesme.

Fiksno u finalu mesto imaju, pored domaćina Austrije, Nemačka, Italija, Francuska, Španija i Velika Britanija.

Učestvovaće predstavnici 39 nacija, dve više nego u Kopenhagenu, pošto su Srbija i Češka, kao i Kipar ponovo prijavile učešće, dok je Ukrajina otkazala dolazak u Beč.

U bečkoj Većnici danas je izvršen žreb, koji je pratio izvršni producent Unije evropskih emitera (EBU) Jon Ola Sand.

U prvom polufinalu, koje će biti održano 19. maja nastupaće pevači iz Jermenije, Belgije, Estonije, Finske, Grčke, Makedonije, Moldavije, Holandije, Albanije, Danske, Gruzije, Rumunije, Rusije, Srbije, Mađarske i Belorusije.

U drugom polufinalu, koje je zakazano za 21. maj nastupaće izvođači iz Irske, Litvanije, Malte, Crne Gore, Norveške, Portugala, San Marina, Češke, Azerbejdžana, Islanda, Izraela, Poljske, Letonije, Švajcarske, Švedske, Slovenije i Kipra.

Finalno veče zakazano je za 23.maj. Glavni grad Austrije u znaku je predstojećeg takmičnje za Pesmu Evrovizije od koje očekuje, ne samo pozitivne efekte po imidž zemlje, već i po privredu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track