PLAKAT ZELENIH NASMEJAO HOJPLA: Ako Vasilaku želi da visi, neka visi!
Foto: Zeleni

NISU GA ISPROVOCIRALI

PLAKAT ZELENIH NASMEJAO HOJPLA: Ako Vasilaku želi da visi, neka visi!

Austrija -
Iako je plakat partije Zelenih za pokrajinske i gradske izbore ÖVP oštro kritikovao gradonačelnik Beča, Mihael Hojpl, izjavio je da ga je on baš zabavio

BEČ - Ogroman plakat, kojim su Zeleni (die Grünen) započeli su kampanju pred pokrajinske i gradske izbore 11. oktobra u Beču, na kome se nalazi velika fotografija Marije Vasliku (Maria Vassilakou) uz provokativne poruke upućene gradonačelniku Beča Mihaelu Hojplu (Michael Häupl) oštro je kritikovan. Posebno je besna Narodna partija Austrije (ÖVP), međutim gradonačelnik Beča, Mihael Hojpl, izjavio je da ga je plakat baš zabavio .

„Mnogo sam se smejao“, izjavio je gradonačelnik i dodao da „Ako dotična zamenica gradonačelnika želi da je visi na zidu, onda neka to i uradi. Nije u mojoj nadležnosti da je u tome sprečim“, izjavio je Hojpl u ponedeljak, odgovarajući na pitanje novinara šta misli o plakatu.

Predstavnica bečkih Zelenih već danima se smeje sa ogromnog plakata koji je visok 19,4 metara, a širok 10,9 metara i nalazi se na jednoj zgradi, na levoj Vincajle (linke Wienzeile) u bečkoj opštini Mariahilf.

Na njemu je ona gotovo razapeta a telo joj je "prilepljeno" lepljivim trakama za zid dok su oko nje ispisane provokativne rečenice: „Ne smem toliko da ljutim Hojpla Mihija“, „Moram da ućutim dok Mihi govori“ i još par drugih.

Narodna stranka Austrije (ÖVP) je oštro iskritikovala što je ovaj palkat postavljen baš na toj zgradi, jer njima navodno nisu dozvolili da na njoj okače njihovu reklamu.

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja