PO POTERNICI IZ BEČA: Bosanac, glavni čovek ISIL u Gracu, uhapšen u Hrvatskoj!

Posle akcije Palmira

PO POTERNICI IZ BEČA: Bosanac, glavni čovek ISIL u Gracu, uhapšen u Hrvatskoj!

Austrija -
On je neposredno pre velike racije Palmira protiv ekstremnih islamista u novembru u Austriji, pobegao i izbegao privođenje

BEČ - Državljanin BiH, koji važi za jednog od glavnih ljudi terorističke organizacije "Islamska država“ (ISIL) u Gracu, na zahtev austrijske policije uhapšen je u Hrvatskoj i trenutno se nalazi u pritvoru. Uhapšeni je neposredno pre velike racije Palmira protiv ekstremnih islamista u novembru prošle godine u Austriji, pobegao i izbegao privođenje, piše danas austrijski portal oe24.

Takođe, u Austriji je u sredu ponovo uhapšen i jedan Makedonac, koji je već bio provođen tokom operacije Palmira. Iako je nakon prvog hapšenja bio pušten na slobodu, Državno tužilaštvo je Višem pokrajinskom sudu podnelo zahtev za njegovo ponovno privođenje. Nakon što je sud ovaj zahtev i prihvatio, hapšenje su izveli pripadnici elitnog policijskog odreda Kobra (Cobra).

Uhapšeni Makedonac je posle prvobintog puštanja na slobodu ostao u bliskom kontaktu sa Tutincem Mirsadom Omerovićem (33), poznatijim kao Ebu Tejma, koji se tereti da je u rat u Siriji poslao više od 50 mladih Austrijanaca.

Podsetimo, Mirsad Omerović će i dalje ostati u pritvoru pošto je na njegovom računaru pronađen plan za izradu daljinskog detonatora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track