(VIDEO) VELIKO SPREMANJE BEČA: 36 evra je kazna za hranjenje golubova po gradu!

Kreće kampanja

(VIDEO) VELIKO SPREMANJE BEČA: 36 evra je kazna za hranjenje golubova po gradu!

Austrija -
Bečka ministarka za zaštitu životne sredine, Uli Sima smatra neprihvatljivim da se ostaci hrane ostavljaju na pločnicima i zelenim površinama Beča.

BEČ - Od 11. marta u Beču počinje kampanja "Čist grad 2015." (Saubere Stadt 2015). U okviri ove akcije biće promovisan i video-spot "Ko hrani golubove, hrani pacove" .

Ova video poruka u kojoj su prikazane štetne i opasne posledice hranjenja golubova u gradu neće ostati samo na poukama, već upozorava građane da će ubuduće snositi sankcije za svoje neodgovorno ponašanje i plaćati novčane kazne.

Dosad su bečki čuvari čistoće u gradu samo opominjali građane koji su starim hlebom i koječime drugim hranili golubove i druge ptice u gradu. Ubuduće će biti strožiji i naplaćivati kazne od 36 evra za ove prekršaje. Ista kazna plaćaće se i za nepropisno bavcanje đubra i ostavljanje psećeg izmeta na ulici.

Bečka pokrajinska ministarka za zaštitu životne sredine, Uli Sima (Ulli Sima, SPÖ), kaže da je hranjenje golubova u gradu pogrešno shvaćena briga o pticama i životinjama. Ona dodaje kako je potpuno neprihvatljivo da se ostaci hrane ostavljaju na pločnicima i zelenim površinama Beča.

http://www.youtube.com/watch?v=FhOXPwBEtvI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track