PODRŠKA SRBIMA: Štraheovi posetili izložbu o Jasenovcu u Lincu
Foto: FPO

SK Vidovdan ugostio funkcionere FPÖ

PODRŠKA SRBIMA: Štraheovi posetili izložbu o Jasenovcu u Lincu

Austrija -
Genocid je genocid i on treba da služi kao opomena za budućnost, rekao je gradski ministar za bezbednost Detlef Vimer, funkcioner Slobodarske partije Austrije

LINC - Delegacija Slobodarske partije Austrije FPÖ iz Linca i Velsa posetila je SK Vidovdan u Lincu i izložSK Vidovdan ugostio funkcionere bu "Jasenovac - ekonomija uzasa" koju je SK Vidovdan organizovao u ovom gradu u saradnji sa bečkom "Prosvjetom".

Ideja je da što više Austrijanca vidi izložbu i da se austrijskoj javnosti skrene pažnja na genocid počinjen nad srpskim narodom u NDH tokom Drugog svetskog rata. Nažalost, osim FPÖ-a druge austrijske stranke nisu pokazale interesovanje za ovu izložbu.
U delegaciji FPÖ iz Linca bili su gradski ministar za bezbednost Detlef Vimer (Wimmer), Željko Malešević, kandidat FPÖ na predstojećim izborima u Lincu i Olivera Stojanović, kandidat FPÖ-a na izborima u Velsu.
"Izložba o Jasenovcu je izuzetno važna i ona praktično po prvi put u Austriji skreće pažnju na tragediju u Jasenovcu. Užasi svetskih ratova u našem direktnom okruženju su nam veoma poznati, ali saznanja o dešavanjima u našem susedstvu praktično ne postoje. Ne sme da se dešava, kao što je to inače slučaj, da postoje žrtve prve i druge klase. Međutim, da bi sve zrtve dobile pravedan tretman, neophodno je da se građani upoznaju sa dešavanjima i činjenicama. Genocid je genocid i on treba da služi kao opomena za budućnost.", rekao je Vimer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track