Policija otkrila kamion pun ilegalnih imigranata!

Povećan šverc ljudi kroz Austriju

Policija otkrila kamion pun ilegalnih imigranata!

Austrija -
Lani je u Donjoj Austriji pokrajini kroz koju prolazi većina najvažnijih putnih pravaca otkriveno skoro 7.400 ilegalnih useljenika, a u Beč je ih je pristiglo 1.300 ilegalnih imigranata

BEČ - Austrijska policija početkom nedelje otkrila još jedan kamion pun izbeglica koje je šofer iz Slovačke prošvercovao u Austriju. U kamionu koji je sa istoka preko Budimpešte i Bratislave kretao ka Beču bilo je 23 osobe među kojima je bilo i dece. Oni su odmah zatražili azil u Austriji.

U poslednje vreme je povećano ilegalno prebacivanje ljudi, iz kriznih žarišta u arapskim zemljama i Avganistana. Lani je u Donjoj Austriji pokrajini kroz koju prolazi većina najvažnijih putnih pravaca otkriveno skoro 7.400 ilegalnih useljenika. Sledi Beč u koji je prošle godine pristiglo 1.300 ilegalnih imigranata.

Predstavnici austrijske policije kažu da izbeglice švercuju kopnenim putem, po pravilu u kamionima. Većinom su to mlađi muškarci, stari između 20 i 30 godina. Oni su najizdržljiviji i najlakše mogu da podnesu tegoban put. Oni su uglavnom "prethodnica" za prebacivanje ostatka porodice.

Glavne rute švercera izbeglica prolaze kroz Donju Austriju, pokrajinu koja okružuje Beč, a u blizini je granice Austrije sa Mađarskom, državom preko koje vodi glavna švercerska ruta sa Srednjeg Istoka. Većina prethodno putuje preko Balkana, a Srbija će u procesu pristupanja Evropskoj Uniji, morati da pojača kontrolu tranzita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track