POLUDEO POD STARE DANE: Otac (83) otrovao ćerku (61) kafom!
Foto: Reuter, 11. 6.2015

ZLOČIN U ŠTAJERSKOJ

POLUDEO POD STARE DANE: Otac (83) otrovao ćerku (61) kafom!

Austrija -
Žena je pozvala svog porodičnog lekara telefonom, vičući: "Upomoć, upomoć, otac me otrovao!"
GRAC - U Pokrajinsku kliniku u Gracu helikopterom je hitno prevezena jedna žena (61), zbog trovanja opasnog po život. Nju je navodno otrovao njen stari, bolesni otac, sa kojim živi u mestašcu Ajhkegl (Eichkögl) na jugoistoku austrijske Štajerske. Policija sada istražuje ovaj neuobičajen slučaj.
U rano juto 13. septembra lekara opšte prakse, koji je ujedno i porodični doktor žrtve, ona je pozvala telefonom, vičući: "Upomoć, upomoć, otac me otrovao!". Lekar se odmah zaputio do imanja ove porodice, na kojem žive samo 83-godišnji otac, kojem je neophodna stalna nega, i njegova 61-godišnja kćerka.
Kada je lekar stigao, kćerka više nije bila pri svesti, nesposobna da išta kaže. Porodični lekar je alarmirao hitnu pomoć. Stigao je i sanitetski helikopter, kojim je prebačena u Grac. Njeno stanje bilo kritično. Policija je odmah započela istragu protiv starog oca, koji može da se kreće samo uz pomoć rolatora.
Policija je saznala da je kćerka tog jutra bila sa ocem i das u zajedno pili kafu, posle čega joj je pozlilo. Ovo je uspela da kaže svom lekaru kada ga je zvala u pomoć, a pre nego što je izgubila svest. Da li je otac zaista sipao otrov u kafu, još nije poznato. Starac je prebačen u bolnicu i, navodno, nije u stanju da daje izjave.
Policajci kažu da su pronašli obe šolje iz kojih su otac i kćerka pili kafu, ali da su bile "veoma pažljivo oprane".
Komšije iz Ajhkegla kažu da se ćerka često svađala sa ocem i da je možda to motiv oca da otruje kćerku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track