PORUKA MRTVOM SINU (22) ĆE VAS RASPLAKATI: Doneće tata kući svoju bebu!
Foto: Printscreen Tt.com

TRAGEDIJA U AUSTRIJSKIM ALPIMA

PORUKA MRTVOM SINU (22) ĆE VAS RASPLAKATI: Doneće tata kući svoju bebu!

Austrija -
Britanci Džoš Robinson ( 22) i njеgov prijatelj Denija Hol (25) učesnici jednog evropskog relija sleteli su s puta i poginuli

SALCBURG - Policiska istraga utvrdila je da uzrok pogibije dvojice mladih Britanaca, Džoše Robinsone (Josh Robinson, 22) i njеgovog prijatelja Denija Hola (Danny Hall,25) nije bio nedozvoljeno trkanje poznatije kao ruski rulet, već neprilagođena brzina.

"Džoš je uvek voleo automobile. Ostaće uvek moj dečačić. Doneće tata kući svoju bebu" napisao je Markus Robinson (Marcus Robinson), otac poginulog Džoša na jednoj od društvenih mreža. Njegova majka Dženi (Jenny Robinson) shrvana bolom napisala je: "Moj divni sine, neizmerno te volim. Ne mogu da verujem da si otišao. Ostaćeš zanavek uvek u mojem srcu."

Britanci su poginuli u petak ujutru (24. juli), nakon što su izleteli sa planinskog puta (Grosßglockner Hochalpenstraße) ka najvišem vru Austrije Glosglokneru (Großglockner). Potpuno uništen automobil pronađen je 300 metara ispod puta, u jednom jarku. Robinson i Hol su ispali iz vozila i na mestu poginuli.

Oni su sa svojim automobilom marke "seat" (model Leon Cupra) učestvovali na "Velikom evropskom reliju 2015" (The Great Euroepan Rally 2015), koji je trajao od 19. do 25. jula. Britanski organizatori relija, koji se održava već više godina zaredom, ga propagiraju kao "1.500 milja vozačkog raja". Ovogodišnja trasa je išla od Brisela do Budimpešte, putevima u raznim prelepim šumskim i alpskim pejsažima Nemačke, Švajcarske, severa Italija, Austrije, zatim Slovačke, te završila u glavnom gradu Maađarske, Budimpešti.

Policija je prvo sumnjala da su Robinsoni Hol možda hteli, u ilegalnoj trci u vlastitoj režiji, da pobegnu jednom Poršeu, čiji je 42-godišnji vlasnik takođe Britanac i koji je takođe bio učesnik relija. Međutim, ovaj čovek se sam javio policiji nakon što ih nije sreo na dogovorenom mestu, na jednoj naplatnoj rampi, nije ih video nigde na putu, kao ni u hotelu, a istraga je potvrdila njegovu izjavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track