POTERA PO BEČU: Policija uhapsila Srbina koji je krijumčario izbeglice!
Foto: Arhiva Bečke Policije

UHVAĆEN U BLIZINI PRATERA

POTERA PO BEČU: Policija uhapsila Srbina koji je krijumčario izbeglice!

Austrija -
Vozač je pokušao da pobegne. Posle nekoliko pokušaja policija je ipak uspela da zaustavi kombi i uhapsi vozača (35)", izjavio je portparol bečke policije Tomas Kajblinger

BEČ - Bečka policija uhapsila je tridesetpetogodišnjeg srpskog državljanina zbog krijumčarenja ljudi.

Njima je dojavljeno da je kod Pratera u noći sa petka na subotu primećen jedan kambi u kom je bilo oko 30 izbeglica. Međutim kada je policija stigla izbeglicama, a i vozilu koje ih je prokrijumčarilo izgubio se svaki trag. Policija je krenula u potragu i ubrzo primetila jedan sumnjivi kombi.

Kada je ugledao policijsku patrolu vozač kombija se dao u beg, međutim ubrzo je zaustavljen i policija je uhapsila vozača koji je srpski državljanin, pod sumnjom da je krimčario ljude. Njihovu sumnju potvrdio je i svedok koji je oko 2.45 sati u Leopoldštatu (2. bečkoj nopštini) u glavnoj ulici Prater video da se zaustavlja kombi mađarskih registracija.

Vozač je izašao i otvorio klizna vrata, a iz kombija je izašlo između 20 i 30 ljudi, izjavio je svedok. On je zapamtio tablice vozila i pozvao policiju. Kombi je primećen na raskrsnici ulica Lasaleštrase (Lassalleestraße) i Forgartenštrase (Vorgartenstraße).

"Policajci je dala znak da stane, ali je vozač pokušao da pobegne. Posle nekoliko pokušaja policija je ipak uspela da zaustavi kombi i uhapsi vozača (35)", izjavio je portparol bečke policije Tomas Kajblinger (Thomas Keiblinger ).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track