POZIV U RAT: I Kurdi počeli da regrutuju borce putem interneta!
Foto: Facebook

Uznemirenje među Kurdima u Austriji

POZIV U RAT: I Kurdi počeli da regrutuju borce putem interneta!

Austrija -
Putem svoje Fejsbuk grupe „Lavovi Sirijskog Kurdistana“ vrbuju borce za odlazak na ratište u Siriju a ciljna grupa su im između ostalih i Kurdi u Austriji

BEČ - Grupa kurdskih boraca „Lavovi Sirijskog Kurdistana“, koji se bore u okupiranom sirijskom gradu Kobane, pošli su stopama terorističke organizacije ISIL i počeli da vrbuju borce putem društvenih mreža.

Oni, osim toga, putem svoje Fejsbuk grupe sakupljaju donacije za nabavku svih potrepština. Ciljna grupa kurdskih branitelja na Fejsbuku su Evropljani, između ostalih i Kurdi u Austriji, koji se u velikom broju već nalaze na tursko-sirijskoj granici. za razliku od ISIL kurdski borci ne vole da se postignutim uspesima hvale na internetu.

„Kurdi nisu toliko glupi poput islamističkih terorista, koji javnost zatrpavaju slikama, zato je teško otkriti gde se naši zemljaci tačno nalaze“, objasnio je Žan Kepec, portparol Udruženja Kurda u Austriji.

Republičko ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije potvrdilo je pisanja domaćih medija o Austro-Kurdima koji odlaze na ratište u Siriju.

„Tačne brojke još uvek nemamo, ali je činjenica da se u kurdskoj zajednici u Austriji oseća nemir“, izjavio je izvor iz ove institucije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track