POŽURILI U ŠOPING: Austrijanci već troše 14. platu na božićne poklone!

IMA SE, MOŽE IM SE

POŽURILI U ŠOPING: Austrijanci već troše 14. platu na božićne poklone!

Austrija -
Iako zaposlenima u Austriji takozvana četrnaesta plata leže tek 1. decembra oni su požurili u prodavnice da obave prazničnu kupovinu

BEČ - Potraga i kupovina božićnih poklona počela je ove godine ranije nego obično. Austrijanci su požurili u prodavnice i tržne centre pre nego što im je na žiro-račune legla četrnaesta plata.

Da podsetimo, u Austriji svi zaposleni dobijaju godišnje 14 punih plata, takozvana 13. plata uplaćuje se uoči letnjeg odmora obično početkom jula, a četrnaesta, božićna, zaposlenima leže 1. decembra. Ove dodatne plate su nešto manje oporezovane od preostalih 12 “normalnih” zarada.

Eksperti očekuju da će se ovaj vikend oko milion Austrijanaca sa njihovim porodicama uputiti ka tržnim centrima. Mnoge prodavnice mame potencijalne kupce povoljnim cenama, i posebnim sniženjima za nameštaj, garderobu, tehničku robu. Popusti se kreću i do 50 posto.

Na tradicionalnim božičnim vašarima osim raznorazne robe može se predahnuti i zabavit, a mnogobrojnim posetiocima se na tezgama nudi kuvano vino, pečeni kesten, domaće kobasice, novogodišnji ukrasi, nakit...S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track