POGINULA ZBOG SELFIJA: Dok se slikala okliznula se i pala u reku!
Foto: Vorarlberg Online

Tragedija na kursu fotografije u Austriji

POGINULA ZBOG SELFIJA: Dok se slikala okliznula se i pala u reku!

Austrija -
Petnaestogodišnja devojčica stradala je pred očima njenih vršnjaka dok je pokušavala da se uslika na obali reke Bregencer Ah

LAUTERAH - Kurs za mlade fotografe u Forarlbergu završio se tragično, jer se jedna devojčica (15) utopila dok je pokušavala da na obali reke Bregencer Ah (Bregenzer Ach), napravi selfi.

Grupa polaznika tog poslepodneva je u sklopu kursa bila na obali reke sa namerom da napravi fotografije u prirodi. Devojčica se udaljila nekoliko metara od grupe i kada je pokušala da se uslika na obali nabujale reke, okliznula se i upala u vodu. Jaku vodena struju odvukla je dalje niz reku.

Šokirana i uplašena, druga deca odmah su pozvala hitnu pomoć u nadi da će uspeti da spasu njihovu drugaricu. Mada su spasioci stigli za samo par minuta, trebalo im je skoro sat vremena da pronađu telo stradale devojčice. Voda je bila toliko brza da je devojka pronađena mnogo dalje od mesta gde je upala. Telo je bilo na tri metra dubine, na samom dnu reke.

U akciji spašavanja učestvovalo je više od 60 spasilaca crvenog krsta i policije. Posle uviđaja, policijski portparol je potvrdio da je devojka nastradala sopstvenom nepažnjom.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track