PREBUKIRANI: Austrija smešta izbeglice i po bordelima!
Foto: Printscreen Osterreich

Snalaze se kako znaju

PREBUKIRANI: Austrija smešta izbeglice i po bordelima!

Austrija -
Vlasnica jednog bivšeg bordela u Štajerskoj ubuduće će od države dobijati 28.000 evra mesečno nadoknade za smeštaj i ishranu 50 izbeglica

BEČ - Zbog svakodnevnog priliva novih izbeglica iz Sirije i Iraka, Austriju se našla u problemu jer sve teže nalazi mesta za prihvat ovih ljudi, pa se država snalazi kako zna i može. Grupa izbeglica biće smeštena u bivše bordele Štajerskoj i Gornjoj Austriji.

U opštini Vajtendorf na jugu austrijske Štajerske, nedaleko od granice sa Slovenijom, ima mesta za 50 izbeglica u nekadašnjem bordelu „Studio 6“ . U nekim od soba ove bivše javne kuće uz krevete se nalaze hidromasažne kade.

„Studio 6“ je zatvoren krajem septembra,zbog lošeg prometa! Njegova vlasnica će ubuduće od države dobijati 28.000 evra mesečno nadoknade za smeštaj i ishranu 50 izbeglica. Gradonačelnik Vajtersdorfa nije zadovoljan zbog prenamene ovog objekta, jer se nalazi neposredno pored veoma prometne saobraćajnice što nije baš bezbedno i može biti veoma opasno za smeštaj porodica sa decom.

I u gornjeaustrijskom mestu Špital na Pirnu (Spital am Pyhrn), poznatom gornjeaustrijskom turističkom centru uz Nacionalni park Krečnjačke Alpe (Kalkalpen), izbeglice će biti smeštene u objekat u kojem je donedavno bio noćni klub. Reč je o bivšoj „Štali zečica“ (Hasenstall). U njemu će se "skućiti" 30 izbeglica, o kojima će se brinuti humanitarna orhanizacija Karitas (Caritas).

Prvobitna ideja da izbeglice budu smeštene u drugom, većem prihvatilištu u Špitalu blizu turističkog centra ovog mesta je odbačena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja