PREOKRET: Otac nije kriv za smrt ćerkice (2) koju je za kaznu ošurio vrelom vodom!
Foto: Printscreen Oe24.at

Tragična sudbina male Leone

PREOKRET: Otac nije kriv za smrt ćerkice (2) koju je za kaznu ošurio vrelom vodom!

Austrija -
U ekspertizi se navodi "da nije moguće isključiti“ da je smrt nastupila zbog oštećenja devojčicine jetre, koje je nastalo usled korišćenja medikamenata

BEČ - Patolozi ne mogu da dokažu da ja devojčica Leona (2), koju je otac Aleksander T. (26) u oktobru prošle godine za kaznu polio vrelom vodom, preminula usled zadobijenih opekotina. Nije isključeno da je devojčica preminula od lekova koje je primala tokom boravka u bolnici, piše danas austrijski Di Prese (Die Presse).

Zavod za sudsku medicinu u Beču objavio je pismenu procenu u slučaju male Leone, koji je potresao celu austrijsku javnost. Prema objavljenoj proceni "direktna uzročno-posledična veza između zadobijenih opekotina i smrti devojčice je nedokaziva“.

U ovom izveštaju takođe stoji da su povrede koje je mala Leona zadbila, opšteg tipa, te da nisu opasne po život pacijenta. Takođe u ovoj ekspertizi se navodi "da nije moguće isključiti“ da je smrt nastupila zbog oštećenja devojčicine jetre, koje je nastalo usled korišćenja medikamenata tokom lečenja.

Podsetimo, dvogodišnja devojčica primljena je 28. oktobra u bolnicu sa opekotinama drugog stepena po čitavim leđima. Roditelji, koji su malu Leonu dovezli u bolnicu, najpre su tvrdili da je devojčicina povreda nesrećan slučaj, da bi se kasnije ispostavilo da su opekotine rezultat očevih "vaspitnih metoda“.

Iako prvih dana devojčicino stanje nije bilo kritično, ono se nakon nekoliko dana znatno pogoršalo. Nažalost, terapija nije imala učinka i mala Leona je 10. novembra prošle godine izgubila najvažniju bitku.

Devojčica je, prema policijskim navodima, opekotine zadobila 28. oktobra pre podne. Dete je celog dana vrištalo od bolova, ali su je roditelji tek uveče odvezli u bolnicu. Lekari su, preventivno, istog trenutka obavestili policiju i socijalnu službu.

U toku ispitivanja u policijskoj stanici otac Aleksander T. je priznao da već mesecima koristi nehumane vaspitne metode. Svaki put kada dete počne da plače, otac bi devojčicu odneo u kadu i polio je hladnom vodom. Ovoga puta Aleksandru se, kako je rekao "potkrala greška".

"Slučajno sam odvrnuo vrelu vodu. Nakon dve-tri sekunde sam primetio šta sam uradio, pa sam smesta zavrnuo vodu“, pokušao je da se opravda otac. Ipak, ni lekari, ni policijajci ne veruju u ovu verziju priče. Prema rečima lekara, dve-tri sekunde vruće vode na koži ne bi mogle da nanesu ovako ozbiljne opekotine.

Aleksander T. i njegova partnerka imaju još dva dečaka. Jedan je star sedam godina, a drugi sedam meseci. Stariji dečak je podvrgnut ispitivanju kako bi se utvrdilo da li su i on i mlađi brat bili žrtve zlostavljanja. Lekari kod njih nisu pronašli tragove nasilja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja