PROPUST U ADMINISTRACIJI: Zbog imena greškom pušten ranije iz zatvora!
Foto: Tanjug

Zakazala zatvorska uprava

PROPUST U ADMINISTRACIJI: Zbog imena greškom pušten ranije iz zatvora!

Austrija -
"Ko radi, taj i greši“, kaže Jozef Piringer, direktor zatvora u Lincu grešku svog zaposlenog koji je otpustio pogrešnog zatvorenika

LINC - Muškarac iz Stajera star 36 godina koji je zbog prevare osuđen na zatvorsku kaznu od šest meseci, pušten je četiri meseca pre vremena na slobodu pošto su ga zaposleni u zatvoru zamenili sa njegovim imenjakom koji je optužen zbog drugog prekršaja.

"Ko radi, taj i greši“, kaže Jozef Piringer (Josef Pühringer), direktor zatvora u Lincu grešku svog zaposlenog koji je otpustio pogrešnog zatvorenika.

Naime, početkom decembra 22-godišnji muškarac se javio zatvoru da odleži kaznu od 10 meseci na koju je optužen zbog korišćenja droge. Uprava zatvora je kratko posle toga dobila molbu za njegovo prevremeno otpuštanje. Odobren je, ali su umesto njega pustili njegovog imenjaka koji sada mora da se vrati i odleži do kraja kaznu.

Podsetimo, prošlog leta dogodio se sličan slučaj kada je član bande Pink panter čak tri godine pre vremena pušten na slobodu. On je u međuvremenu uhapšen u Švajcarskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track