PUBERTETSKE BUBICE: Nestale Laura i Mišel posle nedelju dana se vratile kući!
Foto: LPD Wien

Nađene žive i zdrave

PUBERTETSKE BUBICE: Nestale Laura i Mišel posle nedelju dana se vratile kući!

Austrija -
Policija je saopštila da motiv njihovog odlaska ove dve četrnaestogodišnje devojčice nema islamističku pozadinu, već da su to uradile iz ličnih razloga

BEČ - Laura Đorđić (14) i Mišel Milojkić (14) koje su nestale 5. marta u Beču, ponađene su juče žive i zdrave. Potparol policije, Paul Ajdenberger (Paul Eidenberger) rekao je da je osim policijske potere i javna potraga putem medija, stavila devojčice pod veliki pritisak, zbog čega su se na kraju odlučile da se jave.

Jedna od devojčica komunicirala je sa svojom majkom putem SMS-ova, i ona je uspela da je ubedi da se obrate policiji što su one i uradile. Pripadnici interventne jedinice su u 15 sati u Adolf-Loos ulici, u bečkoj opštini Floridsdorfu, pokupili obe devojčice.

One su saslušane i potom predate roditeljima. Policiji su izjavile da su prošlog četvrtka uzele svoje pasoše i otišle kod prijatelja. Policija je saopštila da motiv njihovog odlaska nema islamističku pozadinu, već da su to uradile iz svojih ličnih razloga, međutim zbog privatnosti porodice, policija ne želi da navodi detalje.

Porodice devojčica žive u bečkim opštinama Floridsdorf i Brigitenau i poreklom su sa Balkana, a njih dve su inače i bliske rođake.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track