PUŠAČI U NEMILOSTI: Zabrana pušenja u svim lokalima već na leto!
Foto: Profimedia

Austrijska vlada neumoljiva

PUŠAČI U NEMILOSTI: Zabrana pušenja u svim lokalima već na leto!

Austrija -
Uskoro ćemo započeti sa razmatranjem Zakona o zabrani pušenja i zasad nema nikakvih odstupanja od sprovođenje ovog plana do leta, izjavio je potpredsednik austrijske vlade Rajhnold Miterlener

BEČ - Austrijska vlada ne odustaje od odluke donete početkom ove godine, da do leta bude izglasan zakon kojim bi se u potpunosti zabranilo pušenje u svim ugostiteljskim objektima u Austriji.

To je potvrdio i potpredsednik vlade i ministar ekonomije Rajnhold Miterlener (Reinhold Mitterlehner, ÖVP).

„Uskoro ćemo započeti sa razmatranjem Zakona o zabrani pušenja i zasad nema nikakvih odstupanja od sprovođenje ovog plana do leta“, izjavio je Miterlener za Viner cajtung.

Novom zakonu protivi se većina ugostitelja. Tim pre što su, prema odluci austrijske vlade iz 2009. godine da u svakom lokalu moraju biti razdvojene pušačka i nepušačka zone, na prepravke lokala, prema procenama Privredne komore Austrije, potrošili oko 100 milion evra.

U Beču je osnovana parlamentarna građanska inicijativa koja se zalaže da na snazi ostanu trenutni zakoni o pušenju u ugostiteljskim objektima. Njihov cilj je da prikupe 100.000 potpisa kako bi uticali na Miterlenera da odustane od donošenje novog zakona o pušenju.

Rajnhold Miterlener
Rajnhold Miterlener

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track