PUSTILI TROJICU TALACA: Teroristi i dalje drže Dalibora Savičića!
Foto: Facebook

Drama u Libiji traje

PUSTILI TROJICU TALACA: Teroristi i dalje drže Dalibora Savičića!

Austrija -
Činjenica da su trojica od devetorice talaca bili dobro tretirani u zatočeništvu i da su sada na slobodi ne mora da znači da će tako postupiti i sa Daliborom i ostalom petoricom, navode austrijski mediji

BEČ - Dalibor Savičić, austrijski državljanin srpskog porekla, jedan od devetorice talaca koje su islamisti oteli sa naftnog polja Al-Gani u centralnoj Libiji, mogao bi da bude pušten kući, kao što su puštena dva taoca iz Bangladeša i jedan iz Gane, koji su bili oteti zajedno sa njim.

Oni su izjavili da je Dalibor bio živ posle otmice 6. marta, ali da ne znaju kako je sada, jer su već drugog dana po otmici oteti bili odvojeni jedan od drugog. Pušteni taoci iz Bangladeša i Gane su preko video-konferencije izjavili predstavnicima kriznog štaba austrijskog Ministarstva spoljnih poslova da su otmičari prema njima postupali korektno i da ih nisu mučili.

Pretpostavlja se da je Dalibor prebačen na sever, u lučki grad Sirt. Oslobođeni taoci su rekli da su odmah posle otmice bili odvezeni 200 kilometara do predgrađa Sirta i da su tamo predati libijskim oružanim snagama.

"Oni su ih prebacili u bolnicu u Misrati, odakle su pušteni iz Libije", izjavio je Martin Vajs (Martin Weiss), portparol austrijskog Ministarstva spoljnih poslova.

Činjenica da su trojica od devetorice talaca bili dobro tretirani u zatočeništvu i da su sada na slobodi ne mora da značii da će tako postupiti i sa Daliborom i ostalom petoricom, navode austrijski mediji i podsećaju da su oslobođeni taoci muslimanske veroispovesti, dok su hrišćani i dalje u zatočeništvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track