PUTNIK POGINUO ZBOG BUDALA: Suvozač se posvađao sa vozačem, oteo mu volan i prevrnuo minibus!
Foto: Printscreen Osterreich/fotokerschi.at

TEŠKA SAOBRAĆAJKA KOD BEČA

PUTNIK POGINUO ZBOG BUDALA: Suvozač se posvađao sa vozačem, oteo mu volan i prevrnuo minibus!

Austrija -
Jedan od putnika od jačine udarca o zaštitnu ogradu kraj autoputa ispao iz vozila, a posle prevrtanja na njega pao minibus

BEČ - Do teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u ponedeljak ujutru, na zapadnom autoputu A1 došlo je zbog svađe suvozača i vozača rumunskog minibusa.

Ovaj minibus, sa ukupno šest osoba, krenuo iz Velike Britanije nazad za Rumuniju. Za njega je bila prikačena i prikolica, na kojoj je transportovan automobil. Suvozač (29), rumunske nacionalnosti, koji se posvađao zbog cigarete sa vozačem, navodno uhvatio volan minibusa, što je izazvalo udaranje o zaštitni zvučni zid na autoputu u punoj brzini, neposredno pre Astena.

Od jačine udarca o ogradu jedan putnik (60) je ispao, a na njega je posle prevrtanja pao minibus i na mestu ga ubio. Vatrogasci, policija i spasilačka ekipa su učestvovali u spašavanju ostalih ljudi, od kojih je dvoje ozbiljno povređeno i odmah prebačeno u bolnicu u Lincu.

Posle nesreće suvozač je pobegao sa lica mesta, ali je policija uspela nakon par sati kasnije da ga pronađe i privede. Vozač i ostali putnici ostali su nepovređeni. Ova deonica autoputa je zbog nesreće bila zatvorena oko dva sata, što je rezultiralo kolonom automobila, dugačkom do sedam kilometara.

Na ovoj deonici malo kasnije prevrnuo se i kamion... Foto printscreeen ORF
Na ovoj deonici malo kasnije prevrnuo se i kamion... Foto printscreeen ORF

Na istom mestu dogodila se još jedna nesreća!

Samo nekoliko sati kasnije na gotovo istom mestu vozač dogodijla se još jedna slična nesreća. Naime vozač kamiona iz Poljske (48) udario je u ogradu na autoputu iz još uvek nepoznatog razloga. Ograda se od jakog udarca odlomila i zarila u kabinu vozača, koji je izgubio kontrolu nad vozilom. Kamion se prevrnuo i završio pored autoputa. Spašavanje čoveka bilo je izuzetno teško, a veliku opasnost predstavljalo je i 200 litara goriva koje je iscurelo iz kamiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track