RAZBIJENA AUTO MAFIJA: Smanjivali kilometražu kako bi skuplje prodali polovnjake!
Foto: APA

dobro zaradili

RAZBIJENA AUTO MAFIJA: Smanjivali kilometražu kako bi skuplje prodali polovnjake!

Austrija -
Ova grupa prevaranata kupila je vozila ukupne vrednosti 400.000 evra, i te je iste automobile, posle doterivanja dokumetacije i kilometraže prodala za ukupno 650.000 evra

BEČ - Policija je otkrila prevaranta (46) i njegove saučesnike, koji su prepravljali auto dokumentaciju, vraćali brojčanike za kilometražu, i smanjivali broj pređenih kilometara kako bi po većoj ceni preprodali automobile. Osim jednoh četrdesetšestogodišnjaka iz Bečkog Novog mesta (Wiener Neustadt) u posao je bilo uključeno još 13 lica, većinom Rumuna.

Ova grupa prevaranata prema saopštenju policije, tokom četiri godine kupilo je vozila ukupne vrednosti 400.000 evra, i te je iste automobile, posle smanjivanja broja pređenih kilometara na kilometar satovima, prodala za ukupno 650.000 evra.

Sve automobile osumnjičeni i njegovih 13 pomagača uvezli su iz drugi zemalja Evropske unije, falsifikujući pri tom ime kupca, a u nekim slučajevima čak i ime prodavca, kako bi zametnuli trag nadležnim službama.Ova auto mafija prepravljals je i servisne knjige automobila kako bi se poklopile sa brojem pređenih kilometara posle baždarenja kilometar satova na ovim vozilima.

Policija je tokom pretresa kuće osumnjičenog četrdesetšestogodišnjaka pronašla spornu dokumentaciju, na osnovu kojih je ustanovljeno da je ovaj prevarant izbegavao i plaćanje državnog poreza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track