RAZMAŽENI UBICA: Ogadilo mu se meso od kada je iskasapio cimera, zahteva samo organsko povrće!
Foto: Reuters

u zatvoru postao vegetarijanac

RAZMAŽENI UBICA: Ogadilo mu se meso od kada je iskasapio cimera, zahteva samo organsko povrće!

Austrija -
Gerald M. (50) traži od vlasti bečkog zatvora da mu se pripremaju obroci samo od biološki zdravog povrća i žitarica bez pesticida, herbicida, veštačkih đubriva, antibiotika

BEČ - Gerald M, (52) koji je sekirom iskasapio svog cimera zahteva od zatvorskih službi bečkog istražnog zatvora u Jozefštatu (Josefstadt), da mu više ne serviraju meso, jer ne može očima da ga vidi.

Ovaj probirljivi ubica, porekomiz Nemačke, najednom se prosvetlio i postao vegetarijanac, i traži od zatvorske uprave, kao da se nalazi u hotelu sa pet zvezdica, da mu se pripremaju obroci samo od biološki zdravog, organskog povrća i žitarica koje nisu tretirane pesticidima, herbicidima, veštačkim đubrivima i antibioticima... U Austriji ovakvi prehrambeni proizvodi nose oznaku "Bio". Zatvorenik pokušava čak i da izdejstvuje potpunu zabranu mesa i mesnih prerađevina u zatvoru.

Gerald koji sada ne može da vidi meso, sekirom je u napadu besa, masakrirao svog sustanara, Miroslava (50), gastarbajtera iz Poljske. Još je užasnija činjenica da je posle ubistva skoro četiri meseca živeo pored leša žrtve u svom zapuštenom, neurednom i prljavom stanu u Majdlingu (Meidling), 12. bečkoj opštini. Ubistvo je otkriveno tek kada je jedan Geraldov poznanik prijavio zločin policiji. Gerald je na saslušanju odmah priznao da je ubio Miroslava.

U njegovom revolucionarnom nastojanju da se izbori za svoja prava i organsku i vegetarijansku hranu na trpezi, Geraldu pomaže Herbert Šlezak (Herbert Szlezak) iz bečkog udruženja "Ofanziva žrtava". Šlezak će u ovom slučaju zastupati Geralda kao žrtvu.

" Zahtevi Geralda su potpuno opravdani i u skladu sa njim samim, kaže Šlezak i tvrdi da će podržati Geraldov " prehrambeni protest", jer svaki čovek ima pravo na organsku ishranu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track