REDOVI ISPRED GRADSKE KUĆE: Građani u Beču odaju poslednju poštu pevaču Udu Jirgensu!
Foto: Printscreen Kurier/Hans Punz

Sagrana u krugu porodice

REDOVI ISPRED GRADSKE KUĆE: Građani u Beču odaju poslednju poštu pevaču Udu Jirgensu!

Austrija -
On je bio sa mnom celi moj život, i sada sam došao da se oprostim od njega i kažem mi, Hvala Udo!, rekao je jedan od njegovih obožavalaca. U knjigu žalosti upisali se i predsednik Hajnc Fišer, kancelar Verner Fajman, bečki gradonačelnik Mihael Hojpl i mnogi drugi

BEČ - Ispred bečke Gradske kuće (Wiener Rathaus) danas od 11 sati stotine građana stajalo je u redu čekajući da oda poslednju poštu nedavno preminulom pop pevaču Udu Jirgensu (Udo Jürgens, 1934-2014).

"On je bio sa mnom celi moj život, i sada sam došao da se oprostim od njega i kažem mi, Hvala Udo!" rekao je jedan od njegovih obožavalaca.

Obožavaoci čekaju da odaju poštu... Foto Printscreen kurier/Hans Punz
Obožavaoci čekaju da odaju poštu... Foto Printscreen kurier/Hans Punz

Danas pre podne od austrijskog superstara oprostili su se i upisali u knjigu žalosti i predsednik Austrije Hajnc Fišer (Heinz Fischer), gradonačelnik Mihael Hojpl (Michael Häupl), savezni kancelar Verner Fajman (Werner Faymann), i mnogi drugi.

Poštovaoci Uda Jirgensa, koji je iznenada preminuo od srčanog udara 21. decembra prošle godine, mogu se da se oproste od njega danas i sutra od 08.30 do 18.00 sati. Urna i knjiga žalosti nalaze se u "Narodnoj sali" (Volkshalle) Gradske kuće, a sahrana će se obaviti u krugu porodice, bez prisustva javnosti, na Bečkom centralnom groblju (Wiener Zentralfriedhof)

Upisao se  u knjigu žalosti... Hajnc Fišer, predsednik Austrije
Upisao se u knjigu žalosti... Hajnc Fišer, predsednik Austrije

Iako je Udo poslednjih decenija većinom živeo u Švajcarskoj, njegova želja je bila da bude sahranjen u rodnoj Austriji. Grad Beč dodelio mu je "počasni grob" u delu groblja koje je rezervisano za umetnike, naučnike i druge zaslužne građane Austrije. Jirgensova urna biće položena na grobnom mestu broj 85 na parceli 33G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track