RUČNA MAJSTORE: Auto sa parkinga sleteo u Dunav jer vozač nije povukao kočnicu!
Foto: Printscreen Oe24.at

Okupao ga

RUČNA MAJSTORE: Auto sa parkinga sleteo u Dunav jer vozač nije povukao kočnicu!

Austrija -
Jake rečne struje odnele su vozilo koje se zaustavilo tek kada je udarilo u jednu kućicu na vodi, i tu ostalo zaglavljeno
1 / 6 Foto: Printscreen Oe24.at

BEČ - Jedan Bečlija parkirao je juče ujutru svoj automobil pored dunavskog kanala u 20. bečkoj opštini. Međutim samo nekoliko minuta kasnije njegov četvorotočkaš je završio u Dunavu.Naime, kako pišu austrijski mediji, „iskusni“ vozač je posle parkiranja zaboravio da povuče ručnu kočnicu.

Bečlija je izašao iz automobila i krenuo ka stanu. Samo što je napravio par koraka čuo je neku lomnjavu. Naime negov auto se sam pokrenuo, i zbog nagiba terena prošao kroz žbunje, i strmoglavio se niz strmu obalu dunavskog kanala pravo u reku.

Autombil je počeo da tone, a jaka rečna struja nosila ga je nekih stotinjak metara. Vozilo se zaustavilo tek kada je udarilo u jednu kućicu na vodi, i zaglavilo se ispod nje. Na lice mesta je odmah izašlo sedam vatrogasnih vozila, kao i ronilački tim.

Ronioci su za auto zakačili metalnu sajlu, i uz pomoć vatrogasnih vozila ga izvukli na obalu. Osim vlasnika koji je preživeo šok, još gore je prošao automobil koji je pretrpeo totalnu štetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track