MINISTARKA JAKOG DUHA: Čarape i amajlija za sreću su spremne, krećem na hemoterapiju!
Foto: Printscreen Krone.at

HUMOR KAO LEK

MINISTARKA JAKOG DUHA: Čarape i amajlija za sreću su spremne, krećem na hemoterapiju!

Austrija -
Sabine Oberhauzer, austrijska ministarka zdravlja uprkos teškoj bolesti nastavila je da radi i redovno obavlja svoje dužnosti i obaveze

BEČ - Austrijska ministarka zdravlja Sabine Oberhauzer (Sabine Oberhauser, SPÖ), kojoj je početkom februara dijagnostifikovan rak u donjem delu stomaka, protiv ove opake bolesti bori se optimizmom i humorom.

Naime, Oberhauzerova je na svom Fejsbuk profilu objavila karikaturu koja prikazuje nju kako, bez kose na glavi, leži u bolničkom krevetu i prima hemo-terapiju.

„Treća hemoterapija danas – Čarape i amajlija za sreću su spakovane. Krećemo!“, piše u tekstu koji se nalazi na objavljenoj karikaturi.

Oberhauzerova je samo nekoliko dana po objavljivanju vesti da je teško obolela javno obznanila na Fejsbuku da boluje od zloćudnog karcinom, ali da se ona "ne predaje" i da će uprkos bolesti nastaviti da radi i redovno obavlja svoje dužnosti i obaveze.

"Znam da me čeka naporan put – kao i hiljade drugih žena – ali cilj nije nedostižan. Identifikovali smo neprijatelja i sada počinjem bitku sa njim. Moje kolege lekari daju mi dobre šanse da pobedim bolest " izjavila je Oberhauzerova nakon što je saznala da boluje od karcinoma.

Sabine Oberhauzer (52) je lekar je po obrazovanju, udata je i ima dve kćerke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track