ČESTITKA ZA NOVU GODINU: Od 1. januara skuplji duvan!
Foto: Shutterstock

JTI Austrija

ČESTITKA ZA NOVU GODINU: Od 1. januara skuplji duvan!

Austrija -
Ovo poskupljenje direktno je vezano za novo povećanje poreza na duvanske proizvode koji će stupiti na snagu 1. aprila iduće godine, izjavio je Ralf Lotert, portparol JTI Austrije, za agenciju APA

BEČ - Duvanski koncern JTI Austrija podići će 16. februara 2015. godine cene jedanaest svojih proizvoda i to za 20 centi po kutiji cigareta. Osim toga, prema javnom saopštenju objavljenom u službenom glasniku Bečkih novina (Wiener Zeitung), već od 1. januara neke vrste duvana za motanje poskupeće za 10, odnosno 50 centi po pakovanju.

"Ovo poskupljenje direktno je vezano za novo povećanje poreza na duvanske proizvode koji će stupiti na snagu 1. aprila iduće godine“, izjavio je Ralf Lotert, portparol JTI Austrije, za agenciju APA.

Međutim, još nije poznato da li će JTI Austrija koja drži trećinu duvanskog tržišta u alpskoj republici, 1. aprila, stupanjem na snagu novih poreznih stopa, dodatno povećati cene svojih proizvoda.

Podsetimo, porez na duvanske proizvode se nalazio u samom središtu poreskog paketa koji je u proleće ove godine usvojila austrijska vlada. Upravo zato je u martu ove godine već došlo do poskupljenje duvanskih proizvoda, oko 20 centi po kutiji cigareta, a već u proleće iduće godine očekuje nas i novi rast cena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track