SKOČILA SA ĆERKICOM (5) KROZ PROZOR: Srpkinja će završiti u zatvoru ili na psihijatriji!
Foto: Printscreen Osterreich

Stigao nalog za hapšenje

SKOČILA SA ĆERKICOM (5) KROZ PROZOR: Srpkinja će završiti u zatvoru ili na psihijatriji!

Austrija -
Majka i ćerka polako se oporavljaju saopštio je Hans-Jerg Baher, portparol Državnog tužilaštva u Gracu, i dodao da je policija izdala nalog za hapšenje Svetlane P.

GRAC - Austrijska policija izdala je nalog za hapšenje Svetlane P., rodom iz Srbije, koja se sa ćerkom Jasminom (5) pre deset dana, bacila sa trećeg sprata zgrade u Gracu.

Hans-Jerg Baher (Hans-Jörg Bacher), portparol Državnog tužilaštva u Gracu, saopštio je da se i majka i ćerka polako oporavljaju, i dodao da je nad Svetlanom P. već sprovedeno psihološko veštačenje kako bi se između ostalog utvrdila njena uračunljivost, i opasnost od eventualnog ponavljanja dela.

Nakon dobijanja rezultata psihološkog veštačenja biće odlučeno da li će Svetlana P., koja je i ranije imala psihičkih problema zbog kojih se lečila na psihijatriji, po izlasku iz bolnice biti prebačena na psihijatrijsku kliniku Sigmund Frojd u Gracu ili u istražni zatvor.

Podsetimo, Svetlana P. se, držeći svoju petogodišnju ćerku Jasminu u naručju, bacila sa trećeg sprata jedne stambene zgrade u Gracu. Njih dve su tom prilikom zadobile povrede opasne po život.

„Još pre šest mesecije je moja majka htela sa Jasminom da skoči kroz prozor. Uspeo sam tada da je sprečim u poslednjem momentu", rekao je tada njen sin Dragan P. za Kronen Zajtung.

Nakon prvog pokušaja samoubistva, Svetlana je neko vreme bila na terapiju na klinici u Gracu.

"Posle terapije je izgledalo da je sve u redu", kazao je Dragan, te je dodao da je njegova majka imala paničan strah od svog bivšeg muža, Jasmininog oca, koji sada živi u Gornjoj Austriji.

Svetlana P. bila je dodatno opterećena i utučena jer je mala Jasmina, koja je rođena sa teškom srčanom manom, morala na nekoliko operacija srca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track