ŠTA JE TO SA BEČKIM ZGRADAMA: Još jedna evakuisana zbog popucalih zidova!
Foto: Printscreen Oe24.at

Novi alarm u prestonici

ŠTA JE TO SA BEČKIM ZGRADAMA: Još jedna evakuisana zbog popucalih zidova!

Austrija -
Pretpostavlja se da je pomeranje zgrade uzrokovano građevinskim radovima koji se ovih dana izvode u njenom prizemlju

BEČ - Stambena zgrada starije gradnje u Favoritenu, 10. bečkoj opštini evakuisana je u petak zbog opasnosti od urušenja. Kako kaže Kristijan Fajler (Christian Feiler), portparol bečkih vatrogasaca, ova zgrada ima brojne naprsline u zidovima.

Vatrogasci su dobili poziv nešto pre 14 časova, nakon što su stanari primetili pukotine u zidovima. Štaviše, zidovi su se već deformisali, pa prozori i vrata nisu mogli da se zatvore. Pretpostavlja se da je pomeranje zgrade uzrokovano građevinskim radovima koji se ovih dana izvode u njenom prizemlju.

Pre i tokom evakuacije nije bilo povređenih. Bečko Gradsko saobraćajno preduzeće (Wiener Linien) je na raspolaganje evakuisanima dalo jedan autobus, da stanari ne bi bili na ulici. Iako su sinoć do 19 časova vatrogasci završili mere stabilizacije zgrade, ostala je na snazi zabrana stanarima da borave u njoj. Zato su morali da prenoće u drugim kućama.

Vatrogasci su u međuvremenu noseće elemente oronule zgrade poduprli čeličnim cevima i drugim nosačima. Portparol Fajler kaže da je tlo ispod podruma stabilno. Sada se prate naprsline u zidovima, da se vidi da li se stanje ogoršava. Danas će eksperti za statiku proveriti kakvo je opšte stanje zgrade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track