ŠTRAHE: Cilj mi je da postanem gradonačelnik Beča!

JUBILEJ

ŠTRAHE: Cilj mi je da postanem gradonačelnik Beča!

Austrija -
„Ovih proteklih deset godina samo su početak. Vilj nam je da uđemo u vlade Burgenlanda, Štajerske i Gornje Austrije. Jer, naravno da želimo da vladamo, ne zbog nas samih, već radi dobrobiti cele Austrije!“, poručio je Hajnc Kristijan Štrahe, koji je lider FPÖ već 10 godina

BEČ – Hajnc Kristijan Štrahe (Heinz Christian Strache) je 23. aprila 2005. godine većinom glasova (90,1 odsto) izglasan za predsednika Slobodarske partije Austrije (FPÖ) i to je bila bila prekretnica za ovu partiju. On se na jučeračnjoj proslavi povodom deset godina od kada je na čelu partije, koja je upriličena u bečkom parlamentu, a kojoj su prisustvovali i funkcioneri drugih partija, zahvalio i podsetio na početke stranke.

„Ovih proteklih deset godina samo su početak. Moj lični cilj je da postanem gradonačelnik Beča, i da uđemo u vlade Burgenlanda, Štajerske i Gornje Austrije. Jer, naravno da želimo da vladamo, ne zbog nas samih, već radi dobrobiti cele Austrije!“, ističe Štrahe.

“Kada se Savez budućnosti Austrije” (BZÖ), rasparčao, ostali smo u velikim problemima. Rezultati anketa tada su pokazivali da bi za nas glasalo manje od tri procenta stanovništva”, podsetio je Štrahe na manje slavne dane.

Međutim to ih kao je rekao nije obeshrabrilo i narednih godina FPÖ, na čelu sa Štraheom dokazala je svoju istrajnost i odlučnost da uspe u ostvarenju svog programa.

“Nama nikada nije bilo lako. Nisu nam na put postavljali kamenčiće, već stene”, ističe vođa slobodaraca, i dodaje kaže da je od početka verovao da će ova partija uspeti da se izvuče i daleko dogura.

Svečano... Proslava u parlamentu

Sigurno je da je on jedan od najzaslužnijih što je Slobodarska partija postala jedna od odlučujućih faktora u političkom životu Austrije.

"Na saveznim zborima te 2005, godine osvojili smo 15 odsto glasova uprkos negativnim prognozama, već 2010. godine 26 odsto glasova. Sve veću podršku glasača imali smo i na parlamentarnim izborima. Osvojili smo 21 mandat 2006. godine, 2008. već 34 mandata, a 2013, godine 30,5 odsto glasova i 40 mandata!”, podsetio je Štrahe.

FPÖ je partija, koja zastupa jasne stavove po pitanju Evropske Unije,imigracije,islama, neutralnosti, suvereniteta, odbrane zemlje, smanjenja poreza, nezaposlenosti i zapošljavanja, reforme uređenja države, penzionera, porodice i omladine...

„Jorg Hajder (Jörg Heider) je bio izuzetna osoba i prvi koji je počeo da lomi led partijskog sistema Crveno-Crnih. Nažalost to mu nije uspelo u potpunosti, jer je pravio dosta grešaka na tom putu, što je 2005. rezultiralo njegovim odvajanjem iz stranke (FPÖ). Dva dana pre njegove smrti 2008., našao sam se sa njim i tada smo vodili jedan dugi otvoreni razgovor, koji nam je pomogao da se ljudski izmirimo. Ništa mu više ne prebacujem! “, rekao je Štrahe.

Oslonac i podrška... Štrahe sa svojom majkom
Oslonac i podrška... Štrahe sa svojom majkom

Mama hvala na podršci!

„Želim da se zahvalim našim zastupnicima u nacionalnom savetu, pokrajinskom parlamentu, svim našim saradnicima, funkcionerima, našim članovima i svima onima koji su potpomogli ponovno rađanje naše Slobodarske partije. Bez vas sve ovo danas ne bi bilo moguće“, zahvalio se Štrahe u svom govoru, kao i svojoj majci na podršci, koja je takođe prisustvovala ovoj proslavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track