ŠTRAHE: Lunaček po pitanju Kosova primenjuje dvostruke aršine!
Foto: Www.hcstrache.at

Realan

ŠTRAHE: Lunaček po pitanju Kosova primenjuje dvostruke aršine!

Austrija -
Ako pojedini poslanici misle da mogu da tumače međunarodno pravo kako žele, onda je to pogrešno, istakao je Štrahe, istovremeno kritikujući čudnu političku fleksibilnost evropske levice

BEČ - Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijan Štrahe (Heinz Christian Strache) optužuje potpredsednicu Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček da u vezi Kosova primenjuje dvostruke aršine svojim pozivom zemljama EU koje, poštujući međunarodno pravo, nisu priznale Kosovo da priznaju nezavisnost srpske pokrajine.

On je, u saopštenju, ocenio da je izjava Lunačekove veoma začuđujuća.

"Da li je na Kosovu ikada održan referendum o mogućoj nezavisnosti kao na Krimu? Nije“, podvukao je Štrahe.

Šev austrijskih slobodaraca naglasio je da zakonska pravila, a posebno ako su međunarodna, ne smeju biti menjana kako to ko želi.On je podsetio da Rezolucija UN 1244 nedvosmisleno kaže da je Kosovo i Metohija autonomni deo Republike Srbije.

"Ako pojedini poslanici misle da mogu da tumače međunarodno pravo kako žele, onda je to pogrešno“, istakao je Štrahe istovremeno kritikujući čudnu političku fleksibilnost evropske levice.

"Mi slobodarci se pridržavamo zakona neutralno. Druge stranke krše zakone, našu neutralnost kako bi očigledno postali sluge američkih interesa. To su činjenice. Gospođo Lunaček, recite zašto primenjujete dvostruke aršine“, poručio je Štrahe.

Lunaček je, u ponedeljak, izrazila nadu da će Kosovo uskoro biti primljeno u različite institucije UN, kao i u svetsku organizaciju, te istakla da preostale zemlje članice EU treba da priznaju nezavisnost.

Ulrike Lunaček (Foto: Zorana Jeftić)
Ulrike Lunaček (Foto: Zorana Jeftić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track