ŠTRAHEOVI KOD DODIKA: Podržaćemo Republiku Srpsku ako želi samoopredeljenje

Poseta iz Beča

ŠTRAHEOVI KOD DODIKA: Podržaćemo Republiku Srpsku ako želi samoopredeljenje

Austrija -
Iz posete šefa FPÖ HC Štrahea Miloradu Dodiku prošle godine izrodilo se prijateljstvo, ali mi i kao stranka podržavamo Dodika i zvaničnu politiku RS unutar BiH, kaže Dobrilović

ISTOČNO SARAJEVO - Delegacija Slobodarske partije Austrije (FPÖ) posetila je juče predsednika Republike Srpske i šefa Saveza nezavisnih socijaldemokrata SNSD MIlorada Dodika i u ime predsednika stranke Hajnca Kristijana Štrahea (Heinz Christian Strache) čestitala mu reizbor za prvog čoveka partije.

U delegaciji iz Beča bili su Gerald Ebinger, pokrajinski poslanik i portparol FPÖ za kulturu u bečkoj skupštini, Konstantin Dobrilović, predsednik austrijske Hrišćansko-slobodarske platforme (CFP) i Ilija Tufegdžić, zadužen za integraciju u bečkom FPÖ.

Povod posete bio je peti sabor SNSD, bečka delegacija je posetila RS na poziv Dodika, a u ime predsednika austrijskih slobodaraca Štrahea.

"Iz posete šefa FPÖ HC Štrahea Banjaluci i Miloradu Dodiku prošle godine izrodilo se prijateljstvo, ali mi i kao stranka podržavamo Dodika i zvaničnu politiku RS unutar BiH", kaže Dobrilović i dodaje:

"Poštujemo integritet BiH, ali i poržavamo i volju građana RS i Vlade RS ako narod RS želi da se opredeli za samostalnost. Mi to razumemo i to bismo podržali", kaže Dobrilović za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track