STRANKA DEMANTUJE DA PLAĆA VRAČARU: Štraheov FPÖ tvrdi da nije dao ni evro gospođi Tini!
Foto: Kurir Austrija, Printskrin

KO GOVORI ISTINU

STRANKA DEMANTUJE DA PLAĆA VRAČARU: Štraheov FPÖ tvrdi da nije dao ni evro gospođi Tini!

Austrija -
Namera magazina očigledno je bila da se iskonstruiše skandal uoči važnih predstojećih izbora i naruši ugled Slobodarske partije Austrije, tvrdi generalni sekretar FPÖ Herbert Kikl

BEČ - Generalni sekretar Slobodarske partije Austrije (FPÖ) Herbert Kikl (Herbert Kickl) demantovao je tvrdnje magazina Njuz (News) da su slobodarci platili numerologa "gospođu Tinu" koja je lideru stranke Hajnc-Kristijan Štraheu proricala sudbinu i davala savete."Namera magazina očigledno je bila da se iskonstruiše skandal uoči važnih predstojećih izbora i naruši ugled FPÖ. Faksimil koji je objavljen u najnovijem izdanju Njuza ne sadrži primaoca računa, i nikada nije ni plaćen", tvrdi se u demantiju.

"Mi smo obavestili urednicu da priča nije istinita, međutim njima očigeledno ta informacija nije odgovarala i objavili su tekst. Krajnje je neprofesionalno što nije saslušana i druga strana, odnosno niko iz magazina nije kontaktirao ni Štrahea ni generalnog sekretara FPÖ Haralda Vilimskog (Harald Vilimsky), što se očekuje od ozbiljnih novinara. Ovim tekstom iskonstruisan je skandal o plaćanju numerologa preko računa parlamentarne grupe slobodaraca, što nije tačno" rekao je generalni Kikl.

"Na žalost ovu glupost su preneli i drugi mediji i doprineli njenom širenju. Ukoliko Njus želi da bude ozbiljno shvaćena novina trebalo bi da zaboravi na neozbiljne hokus pokus priče", kaže se na kraju demantija koje je magazinu uputio FPÖ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track