(FOTO) SUDAR KAMIONA SPREČIO JOŠ VEĆU NESREĆU: Kran se srušio na autoput!
Foto: Printscreen Krone.at

KAKVA SREĆA U NESREĆI

(FOTO) SUDAR KAMIONA SPREČIO JOŠ VEĆU NESREĆU: Kran se srušio na autoput!

Austrija -
Vatrogasna ekipa morala je da preseče kran, kako bi ga uklonila sa autoputa. Uzrok pada dizalice još se utvrđuje

VILAH- Neverovatno, ali jedna saobraćajna nesreća sprečila je da dođe do prave katastrofe, kada se u subotu oko 13 sati srušio kran na autoput A10 u pravcu Vilaha.

"Prava je sreća što u vreme pada dizalice na put nije bilo vozila na njemu. Naime zbog sudara kamiona koji se dogodio nešto ranije u tunelu u Taueru, saobraćaj bio u prekidu i tako je sprečena još veća nesreća", rekao je portparol ASFINAG­a, Kristof Polinger (Christoph Pollinger).

Više od dva sata saobraćaj je na ovom delu puta u pravcu Vilaha nije funkcionisao jer je trajalo raščišćavanje, a potom je za vožnju osposobljena jedna traka. Vatrogasna ekipa morala je da preseče kran, kako bi ga uklonila sa autoputa. Uzrok pada dizalice još se utvrđuje ali prema prvim rezultatima istrage to se dogodilo zbog greške radnika.

"Kran je iznajmljen od jedne građevinske firme koja se bavi izgradnjom kuća i njime je upravljao jedan naš radnik. Vrlo je verovatno je da je do nesreće došlo zbog greške pri upravljanju kranom", sumnja Polinger."Da je nekim slučajem do pada dizalice na put juče popodne posledice su mogle biti katastrofalne. Možda bi bilo i žrtava i povređenih s obzirom da se u to vreme ovim autoputem ljudi vraćaju sa produženog vikenda", rekao je Polinger navodeći još jednu srećnu okolnost koja je sprečila katastrofu.

,,Sreća je što niko nije nastradao. Radnik koji je bio u kabini ostao je nepovređen, ali je preživeo veliki šok.’’, izjavio je šef vatrogasne službe, Harald Fajfenberger (Harald Pfeifeinberger), koji je na lice mesta stigao sa 35 vatrogasaca.

"Kran koji se slomio po sredini posle pada, morali smo da isečemo i uklonimo u delovima sa puta", reko je Fajfenberger.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja