SUDAR VOZOVA: Jedan mašinovođa poginuo, a desetak putnika teško povređeno!
Foto: Printscreen Oe24.at

TEŠKA NESREĆA KOD GRACA

SUDAR VOZOVA: Jedan mašinovođa poginuo, a desetak putnika teško povređeno!

Austrija -
Prizor je bio zastrašujuć. Svuda su se razleteli delovi voza, a u unutra vagona čula se vriska i zapomaganje povređenih ljudi, kaže jedan od spasilaca
1 / 4 Foto: Printscreen Oe24.at

BEČ - U sudaru dva voza kod Graca poginuo je jedan od dvojice mašinovođa, a jedna žena prevežena je u bolnicu sa povredama opasnim po život. Drugi mašinovođa prebačen je helikopterom u bolnicu, a i jedna 60-ogodišnja putnica prevežena je helikopterom u bolnicu sa povredama opasnim po život. U ovoj teškoj nesreži još desetak putnika zadobilo je teške povrede.

„Prizor je bio zastrašujuć. Svuda su se razleteli delovi voza, a u unutra vagona čula se vriska i zapomaganje povređenih ljudi. Mašinovođu smo jedva uspeli da izvučemo iz smrskane kabine lokomotive. On je bio u besvesnom stanju i odmah je prevezen u bolnicu“, kaže komandant vatrogasne jedinice, Gehrard Sampt.Nesreća se dogodila oko 10.20 sati 100 metara od stanice Valdštajn (Waldstein) kod Ubelbaha (Übelbach, opština Salcburg). Jedan od mašinovođa nije video stop signal pri ulasku u stanicu, zbog čega je došlo do direktnog sudara vozova, koji su se kretali brzinom od 80 kilometara na sat.

Na mesto nesreće odmah je pristiglo deset vatrogasnih vozila sa 120 spasilaca, mnogobrojna kola hitene pomoći i dva spasilačka helikoptera, kako bi prihvatili i zbrinuli povređene putnike.

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track