SUDE MONSTRUMU: Britanski vojnik silovao devojčicu (6) u Tirolu, preti mu 10 godina zatvora!

Uskoro počinje proces

SUDE MONSTRUMU: Britanski vojnik silovao devojčicu (6) u Tirolu, preti mu 10 godina zatvora!

Austrija -
"Saslušanje je zakazano za 10. mart", izjavio je Hajnsjerg Majr, portparol tužioca. Osumnjičeni je pripadnik elitne britanske Sedme padobranske regimente

INZBRUK - Britanskom vojniku koji je optužen da je seksualno zlostavljao šestogodišnju devojčicu u mestu Nojšiftu (Neustiftu), sudiće se u Austriji.

"Saslušanje je zakazano za 10. mart", izjavio je Hajnsjerg Majr (Hansjörg Mayr), portparol tužioca. Britanskom vojniku preti zatvorska kazna do 10 godina.

On je uhapšen početkom decembra prošle godine, pod optužbom da je počinio teško silovanje. Austrijska štampa objavila je da se radi o pripadniku elitne britanske Sedme padobranske regimente (7th Parachute Regiment Royal Horse Artillery) koji je sa vojnicima bio u Tirolu na planinskom treningu.

On je ušao kroz prozor u dečju sobu porodične kuće u Nojšiftu i silovao šestogodišnju devojčicu. Otac devojčice koji se probudio čuo je komešanje u dečijoj sobi, a kada je ušao zatekao je polugolog muškarca pored ćerke. Čovek je u besu nasrnuo na vojnika i krvnički ga premlatio, a potom pozvao policiju.V. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track