SUKOBI U BEČU: 12 osoba povređeno tokom mitinga desničara i kontramitinga levičara!
Foto: Prinskrin Yt

Sudar dve ideologije

SUKOBI U BEČU: 12 osoba povređeno tokom mitinga desničara i kontramitinga levičara!

Austrija -
Povređeno je šest levičara u pokušajima da probiju policijski kordon, četiri policajca i dva učesnika protesta

BEČ - Dvanaest osoba povređeno je prilikom demonstracija identitaraca, desničarske grupacije u Austriji i kontramitinga levičarskih organizacija juče popodne u Beču.

Kao i ranije kada bi desničari zakazali demonstracije tražeći pre svega promenu politike prema strancima i azilantima, levičari su prijavili svoje proteste kojima sprečavaju kretanje desničarske povorke.

Takođe, povređeno je šest levičara u pokušajima da probiju policijski kordon, četiri policajca i dva učesnika protesta. Indentitarci su istakli da njihove demonstracije predstavljaju završnicu kampanje protiv "razmene naroda", dok su levičarske organizacije saopštile da su njihove demonstracije usmerene kako protiv neofašista i nehumanih ideologija

Desničarski protest okupio je oko 300 učesnika, koji su se suočili sa protestom 500 levičara. Ukupno sat vremena trajao je skup desničara koji su marširali ulicama 10. bečkog okruga. Tokom kretanja povorke došlo je, kako je saopštila policija, do više incidenata, više predmeta bačeno je sa skupa levičara na desničare, a među njima je bilo i pirotehničkih sredstava. Nakon što su se demonstranti razišli došlo je do sukoba pripadnika dve grupacije u 2. bečkom okrugu.

Podsetimo, identitarcma je, iako sebe ne deklarišu kao desničare, sa ekstremnom desnicom zajedničko to što su protiv multikulturalizma i muslimanskih doseljenika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track