SUNČANO ZA VIKEND: Proleće polako stiže u Austriju!
Foto: Printscreen Osterreich

Temperature rastu

SUNČANO ZA VIKEND: Proleće polako stiže u Austriju!

Austrija -
Meteorolozi najavljuju od vikenda porast temperatura, koje će se tokom sledeće nedelje popeti i do petnaestog podeoka

BEČ - Iako će tokom petka povremeno padati kiša, iz austrijskog Centralnog zavoda za meteorologiju i geodinamiku (ZAMG) saopštavaju da celu Austriju tokom vikenda očekuje lepo vreme.

Tokom subote na jugu zemlje biće pretežno sunčano, a poneki oblak pojaviće sa samo iznad nekih severnih delova alpske republike. Jutarnje temperature će se kretati između minus pet i plus dva stepena celzijusa, dok će se tokom dana živa u termometru kretati između šestog i jedanaestog podeoka.

Visok vazdušni pritisak doneće i u nedelju sunčano vreme, pre svega u zapadnim i južnim delovima republike. Iako će tokom dana sa severa zemlje stići oblaci koji će zahvatiti severne delove Alpi i istočna područja Austrije, meteorolozi predviđaju da neće doći do kišnih padavina.

Jutarnje temperature će se kretati između minus šest i plus jedan stepen celzijusa, dok će najveće dnevne temperature iznositi između pet, a u nekim delovima, i visokih 13 Tokom ponedeljka i utorka meteorolozi predviđaju slično vreme kao i tokom vikenda.

Maksimalna dnevna teperatura će se tokom ponedeljka kretati između osam i 13 stepeni, dok bi se u utorak njena vrednost trebala još i povećati i u nekim delovima dostići čak 15. podeok u termometru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track