TOLIKO KOŠTA I LUKSUZNIJA VILA: Austrija prodaje kasarnu za 33 miliona evra!
Foto: Wikipedia

Objavili oglas

TOLIKO KOŠTA I LUKSUZNIJA VILA: Austrija prodaje kasarnu za 33 miliona evra!

Austrija -
Kasarna se prostire na površini od 40 hektara i u njoj se nalazi 100.000 kvadratnih metara već izgrađenih objekata

BADEN - Vojna kasarna Martinek u opštini Baden, u Donjoj Austriji, prodaje se putem interneta za 33,1 milion evra, objavio je austrijski Javni radio-televizijski servis (ORF).

Oglas je objavljen na jednom poznatom austrijskom kupoprodajnom portalu, a objavila ga je SIVBEG, državna firma specijalizovana za prodaju vojnih objekata i nekretnina.

Kasarna se prostire na površini od 40 hektara i u njoj se nalazi 100.000 kvadratnih metara već izgrađenih objekata. Neko vreme je bilo reči da se kasarna pretvori u prihvatilište ratnih izbeglica, međutim, od te odluke se odustalo.

Poređenja radi, prodajna cena od 33,1 milion evra, je u rangu sa cenama luksuznih vila u francuskom San Tropeu (Saint Tropez) ili elitinih kuća Kaliforniji (SAD).

Podsetimo, firma SIVBEG, od koje 55 odsto pripada Republici Austriji, a 45 odsto Udruženju državnih nekretnina (i ovo udruženje pripada državi), od 2006. godine bavi se prodajom vojnih nekretnina koje se više ne koriste.

Osim kasarni tu su i rezidencije austrijskih vojnih atašea u inostranstvu, skladišta municije, poligoni za vojne vežbe, i streljane. SIVBEG je do sada ukupno prodao 141 nekretninu za 262,4 miliona evra.

Kasarna se prostire na površini od 40 hektara
Kasarna se prostire na površini od 40 hektara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja