TRAGEDIJA NA BOŽIĆ: Poginuo pokušavajući da spasi sina!
Foto: Printscreen Krone.at

Stradao planinareći u Alpima

TRAGEDIJA NA BOŽIĆ: Poginuo pokušavajući da spasi sina!

Austrija -
Dečaka se okliznuo i pao polomivši ruku i nogu, a kada je njegov otac krenuo da mu pomogne izgubio je ravnotežu i survao se niz liticu

INZBRUK - U Austrijskim Alpima na Božić je pokušavajući da spasi sina (13), koji se survao niz padinu, poginuo četrdesetpetogodišnji Belgijanac.

Nesreća se dogodila 25. decembra, oko 14 časova u Celertalu (Zellertal), južnom delu Alpi, u pokrajini Tirol. Dok su se spuštali niz planinu otac i sin su iz za sada nepoznatog razloga skrenuli sa ozančenog planinskog puta i došli do na strmog i kamenitog predeo.

Dečak, koji se kretao ispred oca u jednom trenutku se okliznuo i survao 160 metara niz padinu. Prilikom pada dečak je povredio nogu i ruku. Njegov otac, koji je užasnuto promatrao kako mu dete pada niz liticu požurio je da što pre siđe do sina i pruži mu pomoć. Međutim, čim je krenuo da se spušta, otac je izgubio ravnotežu i survao se 180 metara niz padinu.

Iako povređen, dečak je uspeo nekako da dođe do svog oca, međutim četrdesetpetogodišnji muškarac je bio u nesvesti. Dečak je tada mobilnim telefon i pozvao svoju majku, koja je ostala u Belgiji. Žena je odmah pozvala pomoć. Iako je helikopter hitne pomoći veoma brzo stigao na lice mesta, a doktori odmah započeli sa reanimacijom, za oca više nije bilo pomoći. Povređeni dečak je helikopterom prebačen u bolnicu.

Podsetimo, slična nesreća dogodila se 19. oktobra ove godine, prilikom planinarenje u Hoen Wandu (Hohen Wand, pokrajina Donja Austrija), u kojoj su poginuli otac (36) i njegov mlađi sin (3), dok je stariji sin (5) uspeo da preživi pad. Do tragedije je došlo, kada su se tokom planinarenja otac i njegova dva sina okliznula i survala više od 200 metara niz planinske litice, dok je njihova majka, odnosno supruga sve užasnuta posmatrala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja