TRAGEDIJA NA UTAKMICI: Dao dva gola i pao mrtav!
Foto: Printscreen Osterreich/Facebook

TUGA U BURGENlANDU

TRAGEDIJA NA UTAKMICI: Dao dva gola i pao mrtav!

Austrija -
Marvin Pasteka (21) igrač rezervnog tima Sportskog kluba Kajzersdorf iz Oberpulendorfa onesvestio se posle 20 minuta igre i ubrzo preminuo u bolnici

OBERPULENDORF - Još jedan mladi fudbalera preminuo je na terenu.

Marvin Pasteka, (21) igrač rezervnog tima Sportskog kluba Kajzersdorf iz Oberpulendorfa u pokrajini Gradišć (ASK Kaisersdorf, Oberpullendprf, Burgenland) onesvestio se tokom utakmice i ubrzo umro u bolnici. U subotu (1. avgust) igrala se utakmice regionalne lige za mlađe igrače, do 21 godine. ASK Kajzerdorf je igrao protiv ASK Vepersdorfa (Weppersdorf). Prošlo je bilo tek dvadesetak minuta prvog poluvremena kada je počela drama.

Prethodno je talentovani Pasteka, dao dva gola za svoj tim i bio ponovo u napadu, pred protivničkim golom, kada je najednom pao, a da ga niko nije faulirao. Saigrači i funkcioneri su potrčali da mu pomognu. Dotrčao je i lekar specijalista za hitnu pomoć i počeo reanimaciju.

Pasteka je odmah prebačen u bolnicu gde je preminuo. S obzirom da nije poznato da je mladi fudbaler bolovao od neke hronične bolesti, tek će obdukcija pokazati zašto je umro. Ne samo njegovi najbliži i njegov klub, čitav Kajzerdorf tuguje za mladim Marvinom Pastekom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track