NJEGA TRAŽI POLICIJA: Ovo je fanatik koji je ubio prijatelja zbog pesme protiv Al Kaide!
Foto: Printscreen Heute.at

Gubi mu se trag

NJEGA TRAŽI POLICIJA: Ovo je fanatik koji je ubio prijatelja zbog pesme protiv Al Kaide!

Austrija -
Verujemo da je Rešad Z. (18) uz pomoć svojih prijatelja koji su mu sredili lažne papire, odmah posle ubistva pobegao u inostranstvo“, kažu članovi porodice ubijenog Homajuna N. (31)

BEČ - Bečka policija objavila je fotografiju Rešad Z. (18), avganistanskog salafistae koji je 10. marta, ubio svog zemljaka Homajuna N. (31) u bečkom obrazovnom centru Zavoda za zapošljavanje (ArbeiterMarktService). Rešad Z. je posle ubistva pobegao sa mesta zločina, a policija za njim još uvek traga.

"Verujemo da je ubica uz pomoć svojih prijatelja koji su mu sredili lažne papire, odmah posle ubistva pobegao u inostranstvo“, kažu članovi porodice ubijenog.

Podsetimo, Homajun N. je među svojim zemljacima bio poznati pevač narodne muzike. Kao pripadnik šiita bio je primoran da upravo zbog Al kaide i ISIS napusti svoju zemlju i sa suprugom i dvoje male dece utočište potraži u Austriji. Jedan od njegovih prijatelja tvrdi da je Homujan N. ubijen zbog jedne svoje pesme.

"Homajun je napisao i pevao jednu pesmu koja govori protiv Al kaide i Islamske države (ISIS) i zbog toga je morao umreti“, kaže Homajunov prijatelj koji je insistirao na anonimnosti.

Homujan N. i njegov ubica Rešad Z. su se poznavali od ranije i zajedno su pohađali kurs nemačkog jezika. Prema rečima svedoka njih dvojica su se često svađali, ali niko nije očekivao tragičan ishod.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track