TUŽNO I UŽASNO: Nedeljama spavali pored mrtvih supruga!
Foto: ORF

KAD OSTARIŠ I POSENILIŠ

TUŽNO I UŽASNO: Nedeljama spavali pored mrtvih supruga!

Austrija -
U Gornjoj Austriji dogodile su se dve nesvakidašnje porodične tragedije u dva grada gotovo istovremeno preminule su dve žene i mrtve ležale danima u svojim domovima

ENS/ATNAG-PUHAJM - Muževi nedeljama spavali pored mrtvih žena!

Na žalost u sve starijem društvu, kao što je je austrijsko, demencija je gotovo redovna pojava, a onda su moguće ovakvi neverovatni događaji, poput dva slučaja koja su se istovremeno dogodila u Gornjoj Austriji. U gradu Atnag-Puhajm (Attnang-Puchheim) jedan 77-godišnjak tek posle četiri nedelje shvatio da mu je supruga mrtva.

Žena je umrla u svojem krevetu, na prvom spratu zapuštene porodične kuće. Dementni muž je boravio pretežno u prizemlju, gde je imao svoju, odvojenu spavaću sobu. Ono što je još gore je da ni njihov sin (45), koji takođe živi u ovoj kući, nje nedljama znao da mu je majka mrtva.

On je navodno jednom hteo da se popne na sprat i vidi šta je sa majkom, ali ga je kako kaže u tome sprečio otac. Konačno, suprig se popeo u utorak (28. juli) i otišao do sobe gde je pronašao mrvu svoju ženu. Mediji ne saopštavaju da li je sin bio psihički zdrav.

Istog dana u Ensu (Enns), jednom od najstarijih gradova Austrije, dogodila se gotovo identična porodična drama. Tamo je više nedelja jedan stariji muškarac spavao u istom krevetu pored leša svoje preminule supruge. On jednostavno nije mogao da prihvati da mu je žena umrla, rekao je policajcima. Suprugu je prekrio jednom ponjavom i tako ostavio danima.

Tek je u utorak otišao do gradskih vatrogasaca i zamolio ih za pomoć, rekavši da mu je žena mrtva. Muž je upućen u psihijatrijsku kliniku, a ženin leš na patologiju, zbog obdukcije. Policijaki istražitelji smatraju da u oba navedena slučaja nije reč o zločinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track