U BEČU POČELE PRIPREME ZA EVROVIZIJU: Bina će biti jedno ogromno svetleće oko!
Foto: ORF

GRAD NA NOGAMA

U BEČU POČELE PRIPREME ZA EVROVIZIJU: Bina će biti jedno ogromno svetleće oko!

Austrija -
Za izgled Evrovizijske bine, i svetlosne efekte zadužen je poznati nemački Florian Vider koji sarađivao sa mnogim svetskim muzičkim zvezdama kao što su Bijons, Madona, Dženifer Lopez, U2..

BEČ - Bina ovogodišnje Pesme Evrovizije, koja će od 19. od 23. maja biti održana Bečkoj gradskoj hali (Wiener Stadthalle), imaće formu velikog svetlećeg oka, a biće sastavljena od velikog broja vodoravno poređanih stubova, koji simbolizuju mnogobrojne učesnike ovog takmičenja.

„Oko simbolizuje mostove uzajamnog poštovanja kultura, zemalja i naroda. Za realizaciju ovog umetničkog projekta, angažovali smo najbolje domaće i strane stručnjake“, kaže Katrin Cehner (Kathrin Zechner), direktorica televizije austrijskog Javnog radio-televizijskog servisa (ORF).

Širina ovogodišnje bine, sastavljene od čak 1.288 pojedinačnih stubova, iznosiće 44 metra, dok će njena visina biti 14,3 metra, a dubina 22 metra. Prednji kraj svakog stuba biće opremljen LED rasvetom za svetlosne efekte.

Za izgled ovogodišnje Evrovizijske bine, kao i za sve svetlosne efekte zadužen je Florian Vider (Florian Wieder), nemački dizajner svetskog glasa kada su ovakvi muzički i televizijski spektakli u pitanju. Vider je do sad sarađivao sa mnogim svetskim muzičkim zvezdama kao što su Bijons, Madona, Dženifer Lopez, U2, a svoj talenat je već dokazao i na dve prijašnje Evrovizije, kao i na zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Tramvaj u znaku Eurosonga na ulicama Beča

Eurosong počinje u maju, ali već sada je slika Beča u znaku ovog događaja. Bečke Linije su u saradnji sa austrijskom državnom televizijom i firmom Gevista pustile u saobraćaj niskopodni tramvaj sa logom ovogodišnjeg Eurosonga. Ovaj tramvaj će voziti na različitim linijama do kraja maja. Zamenica gradonačelnika Beča Renate Brauner navodi da mogu pred milijardom ljudi pokazati da Beč nije samo najbolji grad za život, već da se izdvaja po raznolikosti, radosti i toleranciji. Nju posebno raduje to, što se na ovaj način Beč predstavlja i kao grad kome je stalo do životne sredine, čak i kada je u toku događaj poput Eurosonga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track