U MANIRU PINK PANTERA: U po bela dana opljačkali juvelirnicu u najskupljoj bečkoj ulici!
Foto: Kurir Štampano

Međunarodna poternica

U MANIRU PINK PANTERA: U po bela dana opljačkali juvelirnicu u najskupljoj bečkoj ulici!

Austrija -
Jedan je imao pletenu kapu na glavi, dok se drugi maskirao šalom. Svedok je video kako su iza prvog ugla bacili maske i izgubili se u masi pešaka

BEČ- Dvojica kriminalaca izvela su spektakularnu pljačku juvelirnice na Kolmarktu, usred istorijskog centra Beča i to pred velikim brojem stranih i domaćih prolaznika. Reč je o ulici koja je ove godine jedanaesta najskuplja na svetu za one koji u najam uzimaju prodajni prostor, a pljačkaši su kod broja 18, ispred jedne od prodavnica familije Šulin (Schullin), koja trguje nakitom i skupocenim ručnim satovima, snažnim udarcem u vrat i glavu onesposobili naoružanog čuvara.

U radnji je bilo samo dvoje prodavaca, ni jedna mušterija. Jedan pljačkaš je pištoljem zapretio Šulinovim prodavcima, dok je drugi čekićem porazbijao vitrine i pokupio nakit i brojne satove. Policijska potera je počela odmah posle pljačke, ali kriminalci nisu uhvaćeni. Snimljeni su kamerom u radnji i telefonima prolaznika. Jedan je imao pletenu kapu na glavi, dok se drugi maskirao šalom. Svedok je video kako su iza prvog ugla bacili maske i izgubili se u masi pešaka.

Za pljačkašima je raspisana međunarodna poternica. Šulin je u petak objavio da su mu ukradeni satovi marke Roleks (Rolex) i Parmiđani (Parmigiani Fleurier). Juvelir sad radi inventuru i još ne zna tačno kolika mu je šteta, ali kaže da je sigurno šesterocifrena, u evrima.

Šulin je dosad triput bio meta pljačkaša. Prethodna, druga po redu pljačka ove juvelirnice, bila je u novembru 2013. Izvedena je bila na drugačiji način od najnovije. Lani je prvo u radnju ušla jedna "mušterija", muškarac u dugom ogrtaču, a tek za njim drugi, koji je bio naoružan.

Policija kaže da Austrija nije posebno atraktivan cilj pljačkaša. Samo u poslednjih mesec dana u Nemačkoj je opljačkana 21 juvelirnica. Policije više evropskih zemalja zato blisko sarađuju, tragajući za sličnostima u načinu izvršavanja pljački. Možda je, u nekim slučajevima, reč o istoj bandi, kao što su bili Pink Panteri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track