U POTRAZI ZA INVESTITORIMA: Premijer Vučić u martu na privrednom forumu u Beču!

Uskoro putuje u Austriju

U POTRAZI ZA INVESTITORIMA: Premijer Vučić u martu na privrednom forumu u Beču!

Austrija -
Predviđeno je da srpski premijer Aleksandar Vučić u Beču 24. marta govori na temu „Srbija na početku pristupnih pregovora sa EU“

BEČ - Privredna komora Austrije (PKA) najavila je da će 24. marta u Beču biti održan „Privredni forum i B2B platforma - Srbija“, na kojem je najavljeno obraćanje srpskog premijera Aleksandra Vučića.

U programu skupa, posvećenog mogućnostima za investiranje u Srbiju, predviđeno je da srpski premijer govori na temu „Srbija na početku pristupnih pregovora sa EU“. Učesnicima će ministar finansija Dušan Vujović govoriti o planiranim i sprovedenim reformama, a predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež o mogućnostima za investicije i o aktuelnim projektima u Srbiji.Predstavnik PKA u Beogradu Andreas Hajdentaler govoriće o ekonomskoj praksi i poslovnim šansama u Srbiji.

Prema programu, prisutnima će se obratiti i austrijski privrednici, koji će preneti svoja iskustva iz Srbije. U pozivu PKA se podseća da je Beograda na svega 600 kilometara od Beča, gotovo isto onoliko koliko je od austrijske prestonice udaljen najzapadniji austrijski grad Bregenc. Takođe se ukazuje da je Srbija kandidat za pristupanje EU i da su pristupni pregovori počeli početkom prošle godine.

PKA ističe da Srbija raspolaže velikim brojem dobro obrazovanih radnika, kao i da je Srbija 2013. bila „svetski šampion“ u izvozu zamrznutog voća, te da poseduje više od četiri miliona hektara poljoprivredne zemlje. Austriju i Srbiju, kako se navodi u pozivu, povezuju, ne samo geografska blizina, već i međusobno razumevanje kulture i mentaliteta.

Austrija je u glavama srpskih preduzetnika, ali i stanovništva, snažno prisutna kao "marka kvaliteta", i to ne samo zbog činjenice da je Austrija sa oko tri milijarde evra najveći strani investitor u Srbiji, podvlači PKA. Povodom Privrednog foruma, kako je najavljeno u Beču, doputovaće i velika delegacija srpskih privrednika, sa kojima će austrijski preduzetnici moći, posle zvaničnog dela, da razgovaraju.

Privredni forumi posvećeni Srbiji održani su do sada u više evropskih zemalja, između ostalih u Nemačkoj, gde je premijer Vučić, pored Berlina, obišao i više pokrajina, a nedavno i u Sloveniji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track