SAČEKUŠA ZA SRBINA: Uhapšena još dvojica Albanaca umešanih u zločin!
Foto: Milan Ilić

UBISTVO U LINCU

SAČEKUŠA ZA SRBINA: Uhapšena još dvojica Albanaca umešanih u zločin!

Austrija -
Njih dvojica su oborila na zemlju i šutirala dvojicu Srba koji su istrčali da pomognu Lukiću. Naneli su im teške telesne povrede

LINC - Specijane policijske snage Linca uhapsile su još dvojicu kosovskih Albanaca povezanih sa ubistvom Srbina Dalibora Lukića (39), koga su 7. februara u sačekuši ispred kluba “Eks Ju” (Ex Yu) u centru Linca pretukli do smrti.

Ove informacije potvrdio je i Filip Kristl (Philip Christl), portparol policije u Lincu.

Kako javlja austrijski Javni radio-televizijski servis (ORF), dvojici uhapšenih se stavlja na teret nanošenje telesnih povreda. Naime, dok je njihov saučesnik (19), koji je uhapšen kao prvoosumnjičeni za ovo ubistvo, tukao Lukića, njih dvojica su oborila na zemlju i šutirala dvojicu Lukićevih prijatelja koji su istrčali da ga odbrane od napadača. Tom prilikom naneli su im teške telesne povrede.

Podsetimo, Albanci su pošto-poto hteli da kupe od Lukića lokal u Lincu. On ih je odbio, nakon čega su ga trojica nasilnika sačekala na ulici. Kada je naišao sa prijateljicom, Albanci su nasrnuli na njega i počeli da ga tuku. Udarac u glavu bio je koban jer je Lukić pao i udario glavom u ivičnjak. Nasilnici su potom pobegli, a Hitna pomoć je Lukića zatekla u besvesnom stanju. Nesrećni čovek je pao u komu, a od zadobijenih povreda preminuo je narednog dana, u nedelju 8. februara.

Austrijska policija je Lukićevog ubicu uhapsila prilikom pokušaja bega na putu za Nemačku. On je tom prilikom napao policajce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja