UBISTVO U OTAKRINGU: Posle svađe razbio glavu Nemcu (28)!
Foto: Printscreen Krone.at/ Andi Schie

Krvava bečka četvrt

UBISTVO U OTAKRINGU: Posle svađe razbio glavu Nemcu (28)!

Austrija -
Policija je u stanu zatekla mrtvog mladića sa teškim povredama glave i muškarca (33) koji je odmah priznao da je ubio mladića

BEČ - U Otakringu (Ottakring), 16. bečkoj opštini, juče je ubijen dvadesetosmogodišnji nemački državljanin.

U sredu poslepodne jedna od stanarki zgrade sa podstanarskim stanovima u Zajtenbergagse (Seitenberggasse) čula je svađu i buku u stanu ispod njenog, i odmah pozvala policiju. Pripadnici bečke interventne policijske jedinice WEGA odmah su došli do stana, a kako na njihove pozive niko nije otvarao vrata oni su na silu ušli u stan. U predsoblju su zatekli beživotno telo mladića.

Mesto zločina... Zgrada  u kojoj se dogodilo ubistvo (Foto Printscreen krone.at/ Andi Schie)
Mesto zločina... Zgrada u kojoj se dogodilo ubistvo (Foto Printscreen krone.at/ Andi Schie)

Prilikom daljeg pretresa stana u jednoj od soba pronašli su drugog muškarca (33), koji je odmah priznao da je ubio Nemca u predsoblju. Iako ubica nije hteo da otvori vrata stana na pozive policije, nije pružao otpor prilikom hapšenja.

Patrik Majerhofer (Patrick Maierhofer), portparol bečke policije, kaže da je žrtva imala teške povrede glave. Osumnjičeni je na prvom saslušanju izjavio da se žestoko posvađao sa Nemcem i da ga je onda ubio.

Policija istražuje u kakvom su odnosu bili žrtva i ubica, odakle se poznaju, i motiv zločina. Policija traga i za oružjem ili predmetom kojim je mladić ubijen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track