Mađarski zatvorenici nisu pomogli  Austrijancu već ga pustili da umre!
Foto: Printscreen Osterreich

Kakvi neljudi

Mađarski zatvorenici nisu pomogli Austrijancu već ga pustili da umre!

Austrija -
Tomas B. je preminuo pošto je popio veliku količinu lekova u ćeliji u zatvoru u Segedinu gde je služio kaznu a niko od sedam njegovih cimera nije pozvao pomoć

BEČ/SEGEDIN - Sedam zatvorenika, mirno je posmatralo kako Austrijanac Tomas B. (36) umire ne pruživši mu pomoć. Svi oni bili su zajedno u ćeliji u mađarskom zatvoru u Segedinu, gde je Tomas služio kaznu zbog gaženja mađarskog policajca.

Nedavnio je Austrijanac osuđen na 15 godina zatvora, a kada je pronađen mrtav u ćeliji njegov advokat je izrazio sumnju da je njegov klijent ubijen. U međuvremenu je pronađen njegov dnevnik, koji je svakodnevno vodio, i u kome je pošto je osuđen na višegodišnju robiju najvio da će izvršiti samoubistvo.

Prema najnovijim informacijama Tomas je tokom proteklih meseci skupljao lekove za smirenje koji su mu bili prepisani. Iako su mediji prvobitno javili da se obesio u ćeliji on je najverovatnije uzeo veliku količinu lekova koja je dovela dovela do gušenja i smrti.

Međutim ono što je šokiralo javnost je da niko od zatvorenika nije pokušao da pozove pomoć i spase nesrećnog Austrijanca, već su mirno posmatrali njegovu samrtničku agoniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track